Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Невтішні прогнози – у ГУР заявили, коли почнуться атаки на енергосистему України

Представник розвідки заявив про те, що росіяни досліджують стан енергетичної структури в України

Фото: Укренерго/Telegram, сайт ГУ ДСНС України у Київській області. Колаж: Pro Війну

У ГУР повідомили, коли почнуться атаки на енергосистему

Фото: Укренерго/Telegram, сайт ГУ ДСНС України у Київській області. Колаж: Pro Війну

Наразі Росія здійснює розвідувальні дії, спрямовані на вивчення стану енергетичної інфраструктури України. Це може вказувати на можливу загрозу повторення терористичних атак з боку країни-терористки.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а інша – як реалізуються ці плани. На поставлені задачі вони виходять. Але так, накопичують", — сказав Юсов.

Він повідомив, що є інформація, згідно з якою Росія здійснює розвідувальні операції щодо енергетичної інфраструктури України, і це може призвести до можливих терористичних атак.

"Звичайно, Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів не можна. І ми повинні серйозно до цього ставитися", – зазначив представник ГУР.

Юсов також відзначив, що найбільша ракетна атака РФ на Україну трапилася саме взимку і включала 120 ракет, випущених одночасно. Гарна новина полягає в тому, що на цей момент ворог не має наявних запасів для ударів подібного масштабу. Однак, Юсов підкреслив, що це не означає, що Росія стала менш небезпечна або менш руйнівна.

Відповідаючи на запитання, чи є можливість, що атаки на енергетичну інфраструктуру можуть статися в тому ж часовому проміжку, як і минулого року (у жовтні), він відзначив, що такий сценарій досить ймовірний.

Ігнат розповів, що очікувати від Росії вже цієї осені

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заперечив інформацію західних ЗМІ про те, що ворог нібито збільшує обсяг виробництва крилатих ракет.

"Я б не сказав, що більше. Мова йде про стабільне виготовлення ракет. Ми бачили звіт ГУР, які нам повідомляли про близько 100 ракет на місяць. Це приблизно та кількість, яку вони використовують", – зазначив він.

Це обґрунтовано тим, що до введення санкцій окупанти мали необмежений доступ до всіх необхідних комплектуючих, що дозволяло їм виробляти значно більше ракет. Тепер ситуація змінилася й існують обмеження.

Однак, речник зауважив, що все одно важливо бути готовими до осінньо-зимової кампанії російських атак, оскільки все одно під час неї окупанти будуть використовувати як дрони-камікадзе, так і крилаті ракети для ударів по енергетичній інфраструктурі.

Раніше ми писали про те, що Буданов оцінив можливості окупантів стосовно атак на енергосистему. Також повідомляли, до чого готуватися українцям взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.