Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нова наступальна операція біля Авдіївки: чи вдасться ворогові досягти успіху

За даними Інституту вивчення війни, тільки за одну добу українським військовим вдалось відбити як мінімум 50 атак на Авдівському напрямку

Фото: Олександр Тарнавський, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Експерти оцінили ситуацію на Авдіхвському напрямку фронту

Фото: Олександр Тарнавський, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Нові штурми армією Росії Авдіївки на Донеччині зараз ведуть "слабші механізовані сили". Однак, атаки ворога, не призведуть до швидкого просування.

Такі висновки озвучили спеціалісти американського Інституту вивчення війни (ISW), аналізуючи ситуацію, яка складається на передовій.

Аналітики наводять слова українських офіційних осіб про те, що російські військові нещодавно почали проводити нову наступальну операцію в районі Авдіївки. Але, за словами експертів ISW, це здійснюється слабшими механізованими силами, ніж під час попередніх наступальних хвиль, що відбулися в жовтні.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, нашим бійцям вдалось відбити як мінімум 50 атак на Авдіївському напрямку протягом дня, 24 листопада.

Експерти зазначають: великі наземні штурми піхоти, ймовірно, становитимуть значну загрозу українським військам, що обороняються на Авдіївському напрямку, але не призведуть до швидкого просування росіян у цьому регіоні.

Росія готова до великих втрат під Авдіївкою

Раніше ми писали про те, що представники розвідки Великої Британії зазначали, що російська армія готова до великих жертв під Авдіївкою заради того, щоб здобути хоча б якусь територію.

Також британська розвідка повідомляє, що за три тижні, під час штурму міста ворожа армія втратила близько 200 одиниць техніки, водночас, втрати серед особового складу також доволі великі.

"Це, ймовірно, пов'язано з поєднанням відносної ефективності сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, некерованих боєприпасів, скинутих з повітря, і високоточних артилерійських систем", – повідомляє пресслужба британського Міноборони.

Також варто додати, що російська армія не змінює свою тактику ведення бойових дій. Тобто, окупаційні війська традиційно пересуваються по відкритій місцевості, тим самим вони несуть величезну кількість втрат. За даними британської розвідки, з початку жовтня на Авдіївському напрямку загинуло декілька тисяч російських військових.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська армія може збільшити кількість власної авіації. Також ми розповідали, чому окупаційні війська не використовують далекобійні ракети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.