Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Окупанти знову атакують енергосистему України — чи готові Сили оборони

Речник командування Повітряних сил України розповів, чи готові українські військовослужбовці до атак по енергосистемі України

Фото: Yurii Ignat/Facebook. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів, чи готові Сили оборони до ракетних атак

Фото: Yurii Ignat/Facebook. Колаж: Pro Війну

21 вересня росіяни здійснили масовану ракетну атаку на об'єкти критичної інфраструктури України. Внаслідок чого, в деяких регіонах жителі залишились без світла. В Повітряних силах пояснили, чи готові українські військові протистояти ракетним ударам росіян.

Про це в ефірі Radio NV розповів речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Що думають в Повітряних силах з цього приводу

За словами речника командування Повітряних сил України, зараз вже можна робити висновки, що ворог буде атакувати не тільки енергосистему нашої країни, а й безліч інших об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема, мова йде про заводи та сховища.

"Можна робити різні припущення. Є у нас об'єкти паливно-енергетичного сектору. Це і нафтопереробні заводи, і місця зберігання пального. Кременчуцький НПЗ був атакований. І, відповідно, об'єкти енергетики — це підстанції, які забезпечують роботу ТЕС, самі ТЕС і так далі. Тому ворог, очевидно, матиме на меті ураження і таких цілей", — каже Ігнат.

Також Юрій Ігнат додав, що на цей момент росіяни вже не мають такого велику запасу крилатих ракет, однак у них активно збільшується кількість БПЛА, які теж є серйозною загрозою.

Речник відзначив, що Сили оборони України готуються до всіх можливих сценаріїв.

Масована ракетна атака окупантів

Раніше ми писали про те, що 21 вересня під ракетні удари російської армії потрапила фактично вся Україна. Зокрема, серйозну шкоду росіяни завдали в таких регіонах:

  • Київ та Київська область (9 постраждалих);
  • Черкаси (10 постраждалих);
  • Харків (2 постраждалих);
  • Херсон (3 загиблих та декілька постраждалих);
  • Львівська область (влучання по об'єкту критичної інфраструктури);
  • Рівненська область (влучання по об'єкту критичної інфраструктури).

Зазначимо, що ДСНС ліквідовує наслідки ракетної атаки російської армії по території України. Також додамо, що кількість постраждалих може збільшитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти здійснили атаку на Львів. Також ми розповідали, що росіяни завдали ракетних ударів по Кривому Рогу та Сумах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.