Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Під Києвом внаслідок вибуху гранати загинув помічник Залужного – що відомо

Через вибух гранати на Київщині загинув Геннадій Частяков, трагедія трапилась у житловому комплексі в селі Чайки

Фото: Генштаб ЗСУ

Під час вибуху загинув помічник Залужного

Фото: Генштаб ЗСУ

На Київщині сталася трагедія. Через вибух гранати загинув помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – Геннадій Частяков.

Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці кажуть, що трагедія трапилась у житловому комплексі в селі Чайки на Київщині. Після отримання повідомлення про вибух, поліція терміново прибула на місце події.

"За попередньою інформацією, внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець. Його 13-річного сина важко травмовано. Хлопець перебуває під наглядом лікарів", – кажуть правоохоронці.

Розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі людини та незаконного поводження з боєприпасами.

"У селі Чайки в себе вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39 річний військовий. Вдома ще були дружина та донька чоловіка. За попередньою інформацією, вони не постраждали", – повідомила речниця МВС Мар’яна Рева.

Реакція Валерія Залужного

Трагедію підтвердив й Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний – він написав, що це "невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто".

"Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков", – зазначив він.

Залужний уточнив, що в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У військового залишилась дружина та четверо дітей.

"З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією. Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування. Вічна памʼять!", – зазначив Залужний.

Що відомо про родину Залужного

Як ми писали раніше, Головнокомандувач ЗСУ дуже рідко розповідає про свою родину. Однак відомо, що він у шлюбі вже понад 20 років.

Його дружина Олена Залужна працює фінансистом в Укргазбанку.

Головнокомандувач каже, що з 2024 року дуже рідко бачить свою дружину, дітей та рідних. Однак, за його словами, родина вже звикла до такого напруженого графіка та ставиться "із розумінням".

Старша донька Залужного також за фахом військова – вона служить у Київському гарнізоні.

Молодша зараз навчається в Одесі на медичному факультеті. Дівчина мріє бути лікаркою.

Раніше ми розповідали, що відомо про особисте життя Олександра Сирського. Також ми зазначали, що відомо про дружину очільника Головного управління розвідки Міноборони та що їй довелося пережити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.