Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Поговорив з Путіним? Як Ілон Маск завадив нападу України на флот РФ біля Криму

ЗМІ дізналися причину, за якої відомий бізнесмен заборонив користуватися можливостями Starlink у повній мірі

Фото: скриншот, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Стала відома справжня причина відключення Starlink біля Криму

Фото: скриншот, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

У 2022 році американський бізнесмен, власник SpaceX Ілон Маск наказав відключити мережу супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя окупованого Росією Криму. Виявляється у цього була чітка ціль.

Про це повідомляє CNN з посиланням на опублікований фрагмент біографічної книги "Ілон Маск" Волтера Айзексона.

У цій художньо написаній біографії розповідається про розмови Ілона Маска з високопоставленими представниками країни-агресора, після яких у Маска виник серйозний страх перед можливою ядерною відповіддю Росії у разі успішної української атаки. Саме тому мільярдер нібито дав вказівку технічним службам Starlink припинити обслуговування регіону навколо Криму.

Автор цієї художньої біографії, Уолтер Айзексон, в своїй книзі описує, що причиною цьому виявився "екзистенційний страх" Маска перед глобальною ядерною війною.

Передісторія

Як відомо, після того, як Росія відключила зв'язок в Україні перед своїм повномасштабним вторгненням у лютому 2022 року, Ілон Маск уклав угоду щодо надання Україні супутникових терміналів Starlink, вироблених SpaceX, на суму мільйони доларів. Ця допомога стала критично важливою для військових операцій України, оскільки, навіть при руйнуванні мереж стільникового зв'язку та Інтернету, термінали Starlink дозволили нашій країні боротися та залишатися на зв’язку.

Але, коли Україна почала використовувати ці термінали Starlink для активних атак проти Росії, Маск змінив свою позицію і почав переосмислювати це рішення.

Що вигадав Маск для захисту користувачів у Twitter

Інформація про оновлення не є дуже обширною, але відомо, що адміністрація платформи планує внести деякі зміни щодо процесу верифікації користувачів. Зокрема, вони планують додати можливість ділитися державним посвідченням особи та робити селфі під час верифікації. Поява позначки "ID підтверджено" у профілі Ілона Маска на початку серпня є першим прикладом цих змін.

Процедура оновленої верифікації буде швидкою і займе не більше п'яти хвилин. Отримана інформація від користувачів зберігатиметься на серверах приблизно 30 днів і використовуватиметься з метою забезпечення захисту та безпеки, включаючи запобігання можливим випадкам підробки особистих даних.

Раніше ми писали, яким може бути новий логотип Twitter. Також розповідали скільки NASA планує витратити на дослідження космосу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.