Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія відправила депортованих українських дітей на "курси з виживання" – що відомо

Українських дітей з міста Антрацит направили до білоруського міста Могильова, там їх навчали, як "поводитися в екстремальних ситуаціях"

Фото: Нацполіції, Дмитра Лубінця. Колаж: Pro Війну

Депортованих дітей з Україні відправили на навчання до військових

Фото: Нацполіції, Дмитра Лубінця. Колаж: Pro Війну

Десятки дітей з України вивезли до Білорусі. Вони були відправлені на "навчання з виживання у надзвичайних ситуаціях" із військовими.

Про це пише видання Politico.

Журналісти зазначають, що 35 дітей із міста Антрацит на Сході України, яке Росія окупувала у 2014 році, відправили до білоруського Могильова. Там їх навчали "як поводитися в екстремальних ситуаціях" під час навчань із білоруськими військовими.

"У звіті показано, як діти – деякі з них одягнені в спортивні костюми з російськими прапорами на рукавах – тримаються один за одного і закривають обличчя під час пожежних навчань", – пише видання.

Відомо, що українських дітей розмістили у санаторії.

Українських дітей "піддають перевихованню та індоктринації", щоб зробити їх проросійськими, сказав АР Павло Латушко, колишній міністр культури Білорусі, який надав Міжнародному кримінальному суду докази ймовірної причетності самопроголошеного президента Олександра Лукашенка до незаконної депортації українських дітей. За словами Латушка, є випадки, коли українських дітей вивозили до Білорусі, а потім до Росії, де їх віддавали на усиновлення.

Примусова паспортизація дітей

Раніше ми писали про те, що в Міністерстві закордонних справ України жорстко розкритикували закон, підписаний російським диктатором Володимиром Путіним про те, що наші діти отримуватимуть паспорт країни-агресорки. У відомстві кажуть, що ці дії президента Росії спрямовуються на потреби розв'язання демографічних проблем (це агресору необхідно для того, щоб продовжувати війну з Україною).

Водночас примусова паспортизація дітей є порушенням законодавства України, а також порушенням міжнародного права дітей, які були переміщені на територію іншої держави.

Також українське відомство закликало Міжнародний кримінальний суд взяти до уваги такі дії агресора, адже переведення дітей з однієї національної групи до іншої можна вважати геноцидом народу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли російський диктатор Володимир Путін може піти у відставку. Також ми повідомляли, що президент Росії озвучив термін війни на території України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.