Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни обстріляли термінал Нової пошти на Харківщині – що відомо про нічну атаку

Російські окупанти влучили у термінал Нової пошти, внаслідок чого загинули цивільні – співробітники підприємства

Фото: ДСНС

Наслідки ракетного удару по терміналу Нової пошти 21 жовтня

Фото: ДСНС

Ближче до ночі 21 жовтня Росія почала ракетний обстріл України. Окупанти застосували керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 3 ударні безпілотники типу Shahed-136/131. Внаслідок атаки загинули люди, оскільки одна з ракет влучила у підприємство, де працювала нічна зміна.

Розповідаємо, що відомо про черговий обстріл окупантів у ніч з 21 на 22 жовтня.

Чим атакували Україну вночі

За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, впродовж минулої доби відбулося понад 80 бойових зіткнень. Також росіяни здійснили 6 ракетних і 53 авіаційні удари, обстріляли з реактивних систем залпового вогню позиції ЗСУ. На жаль, є влучення у цивільну інфраструктуру.

"Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені. Руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Також сьогодні вночі окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 3 ударні БпЛА", – йдеться у зведенні.

Близько 22:20 21 жовтня до відділення поліції в Харківській області надійшла інформація про горіння відділення Нової пошти та вантажного авто у селі Коротич Пісочинської територіальної громади. Згодом вияснилося, що у підприємство влучила ракета С-300, уламки якої вилучили фахівці вибухотехнічного управління.

Що відомо про наслідки обстрілу

На жаль, під час влучення снаряду у приміщенні підприємства перебували співробітники, а саме – 22 особи. З них загинули 6 людей, а 16 отримали серйозні осколкові поранення та вибухові травми. Вік постраждалих – від 19 до 43 років. Наразі їм надають необхідну допомогу лікарі.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій зауважили, що ліквідація пожежі тривала до 00:14. Вогонь встиг розповсюдитися на площу близько 300 кв.м. На місці працювало 9 одиниць техніки та 47 людей особового складу ДСНС. Внаслідок влучення ракети сильно пошкодилася будівля терміналу, також зачепило 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепи.

Як уточнив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, усі загиблі та постраждалі – це працівники Нової пошти, які перебували на нічній зміні.

Президент України Володимир Зеленський майже одразу відреагував на трагедію та зазначив, що кожного дня потрібно "збільшувати тиск на державу-терориста, відповідати на російський терор нашими результатами на передовій, зміцнювати єднання світу в протистоянні ще більше".

Аби виправдати свій злочин, російські пропагандистські пабліки почали звітувати про точне влучення у пошту та вантажні автомобілі, які використовували Збройні сили України для "розміщення боєприпасів та їхнього перевезення". Звісно, адже інакше пояснити влучення у цивільну інфраструктуру та смерті невинних людей окупанти не спроможні.

Раніше редакція писала, що Данілов розповів про початок Третьої світової війни. Також ми повідомляли, що ворог випустив 10 авіабомб по Бериславу 19 жовтня і розповідали, які наслідки атаки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.