Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни планують масштабну мобілізацію: чи торкнеться вона українців на окупованих територіях

Розповідаємо про те, скільки людей планують призвати окупанти до лав своїх військ під час нової хвилі мобілізації

Фото: УНІАН, Мінобори РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупанти хочуть призивати українців до своєї армії

Фото: УНІАН, Мінобори РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

З моменту повномасштабного вторгнення в Україну росіяни вже декілька разів проводили часткову мобілізацію, адже їхні втрати у війні з кожним разом збільшуються. В ході призову до лав армії залучали лише тих, хто проживає на території РФ, проте тепер вони планують мобілізувати українців на окупованих територіях.

Про це йдеться у зверненні Генштабу ЗСУ.

Хто потрапить під нову хвилю мобілізації окупантів

В Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що вже невдовзі в Росії може розпочатися нова хвиля мобілізації, в ході якої окупанти планують залучити до власних збройних сил від 400 до 700 тисяч людей.

Зазначимо, що особливу увагу під час нової хвилі мобілізації в Росії будуть приділяти жителям Чеченської республіки. Зокрема відомо, що їх можуть призвати близько 40 тисяч. А використовувати такі "чеченські батальйони" будуть в якості "загороджувальних загонів". Також відомо, що достатньо велику кількість росіян можуть призвати й з інших регіонів країни, проте з Москви та Санкт-Петербурга цифри мобілізації залишаються мінімальними.

Крім того, в Генеральному штабі повідомили, що в ході цієї мобілізації загарбники планують призвати й громадян України, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, мова йде про:

  • Донецьку;
  • Луганську;
  • Херсонську;
  • Запорізьку області.

Зазначимо, що раніше росіяни почали роздавати паспорти РФ на ТОТ, адже без них вони не можуть залучити українців до своєї армії.

Окупанти змінюють тактику

Раніше ми вже розповідали про те, що під час контрнаступу Збройних сил України росіяни почали змінювати тактику задля того, щоб створити більш безпечні умови для себе.

Зокрема, стало відомо, що росіяни вивели власні штаб-квартири за межі досяжності більшості ударних систем Збройних сил України. Також вони розмістили передові командні пункти під землею.

Крім того, за словами експертів, війська Росії покращили зв'язок між своїми командними пунктами, поклавши польові кабелі та використовуючи покращений радіозв'язок. Проте не слід забувати, що армія окупантів і далі має чимало проблем. Зокрема, російські солдати, як і раніше, передають деяку секретну інформацію незахищеним способом, тим самим вони створюють для себе серйозну небезпеку. Також зазначимо, що РФ і далі стикається з проблемами створення горизонтальної інтегрованої структури управління для обміну інформацією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни здійснили обстріл Кривого Рогу. Також ми повідомляли, що Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.