Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

СБУ повідомила про підозру топ-менеджерці "Роснафти" – в чому її звинувачують

У відомстві кажуть, що Тетяна Грабович відповідає за фінансування пропагандистських проєктів Кремля, які поширюють фейки про Україну

Фото: ТАРС, СБУ. Колаж: Pro Війну

СБУ повідомила про підозру Тетяні Грабович

Фото: ТАРС, СБУ. Колаж: Pro Війну

СБУ повідомила про підозру колаборантці та топ-менеджеру "Роснафти" Тетяні Грабович. Вона пише пісні та книги, в яких вихваляє російського диктатора Володимира Путіна та заперечує існування України.

Про це повідомляє пресслужба українського відомства.

Зазначається, що раніше Грабович мешкала у Вінниці і була помічницею колишнього нардепа-регіонала Сергія Ківалова. Але у 2014 році вона переїхала до Москви, де отримала громадянство РФ і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста країни-агресора.

Там вона відповідає за фінансування "Роснафтою" пропагандистських проєктів Кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну.

У своєму профілі в соцмережі Instagram з мільйоном підписників вона заперечувала існування України та постила привітання з нагоди фейкових "виборів" на тимчасово захоплених територіях.

До того ж, у грудні 2022 року Грабович презентувала свою псевдоісторичну книжку, в якій вона повторює кремлівські наративи про нібито "відсутність" Української державності.

Експертизи підтвердили, що ці "твори" спрямовані на підтримку збройної агресії РФ та "відбілювання" воєнних злочинів країни-агресора.

У чому підозрюють жінку

СБУ повідомила Грабович про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, метою яких є насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни);
  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році).

Служба безпеки висунула підозру нардепу Шуфричу

Раніше ми вже писали про те, що Служба безпеки України провела обшуки у народного депутата Нестора Шуфрича. Під час цих обшуків було знайдено доволі багато речей із символікою Російської Федерації.

Крім того, відомо, що Шуфрич виступав на російських, а також українських телеканалах з метою розповсюдження російської пропаганди. Також, депутат активно підтримував Кремль та весь час просував антиукраїнську політику.

Депутат Нестор Шуфрич, за словами журналіста Бутусова, є фігурантом справи російської шпигунської мережі, яка була створена працівниками ФСБ, а також ексдепутатом Сівковичем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній депутат Сергій Поліщук отримав підозру у держзраді. Також ми повідомляли, хто з народних обранців втік з країни ще до початку повномасштабного вторгнення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.