Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Союзників стане менше? Яка країна ЄС зупинить постачання зброї для України

Розповідаємо, хто з союзників України вже невдовзі перестане постачати озброєння нашій державі

Фото: УНІАН, Robert Fico/Facebook. Колаж: Pro Війну

Фіцо переміг на виборах

Фото: УНІАН, Robert Fico/Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно в Словаччині відбулися парламентські вибори, на яких перемогу отримала партія, що активно виступає проти України. В зв'язку з цим, сусідня держава заявила про припинення постачання військової допомоги нашій країні.

Про це повідомляє Politico.

Постачання зброї буде зупинено

Так, тимчасовий уряд Словаччини заявив про те, що зараз країна зупиняє постачання будь-якої військової допомоги нашій державі. Такі заяви пролунали після того, як на парламентських виборах перемогу здобула партія Smer, яка активно виступає проти України та підтримує інтереси Кремля.

"Бюрократичний уряд Словаччини, що йде у відставку більше не надсилатиме України ніякої військової допомоги", – сказав речник.

Однак, незважаючи на це, Міністерство оборони сусідньої країни все ж продовжує розглядати можливість надання нового пакету допомоги для України, проте, остаточне рішення поки невідоме.

Також зазначимо, що президентка Словаччини Зузана Чапутова нещодавно закликала голову партії Smer Роберта Фіцо сформувати коаліцію, яка змогла б погоджувати спільні рішення, в тому числі і щодо допомоги Україні.

Роберт Фіцо підтримує Росію

Раніше ми писали про те, що через можливу перемогу на виборах у Словаччині антиукраїнської партії наша держава може отримувати в рази менше допомоги.

Про це свідчить заява Роберта Фіцо, в якій він сказав про те, що жодна кількість озброєння, яке надходить Україні від Сполучених Штатів, країн Європейського Союзу та інших партнерів ніяк не допоможе врегулювати війну. Для цього, на думку Фіцо, необхідно сісти за стіл переговорів та укласти "мирний договір" з Росією.

Також зазначимо, що під час своїх промов скандальний словацький політик неодноразово використовував тези, які схожі на російську пропаганду. Зокрема, він вважає що в Україні нібито існують "фашисти" та "нацисти".

"Я кажу це голосно і чітко і буду це робити: Війна в Україні почалася не вчора і не минулого року. Вона почалася у 2014 році, коли українські нацисти й фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі та в Луганську", – сказав словацький політик.

Крім того, Фіцо прокоментував також ситуацію з Кримським півостровом, заявивши, що Росія не буде його залишати, адже контролює цю територію вже доволі довгий час.

Нагадаємо, раніше ми писали, яку скандальну заяву зробив експрезидент США Дональд Трамп. Також ми повідомляли, як Ніколя Саркозі висловився щодо війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.