Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ТЕС потрапила під удар росіян — до чого готуватися українцям

В Укренерго розповіли про наслідки чергового масованого удару російської армії по Україні та чи є небезпека нового блекауту

Фото: ДСНС, Укрнерго. Колаж: Pro Війну

Ворог вдарив по об'єкту інфраструктури

Фото: ДСНС, Укрнерго. Колаж: Pro Війну

Ввечері 27 вересня ворог здійснив черговий масований удар по Україні. У результаті була пошкоджена одна із теплових електростанцій у південному регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"Вчора ввечері в результаті масованого обстрілу ворогом зазнала пошкоджень теплова електростанція в південному регіоні", – пише пресслужба.

Вчора, 27 вересня, максимум споживання тримався на рівні вівторка 26 вересня.

"Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалась робота вітрових та сонячних електростанцій в денні години з 10:30 до 15:20", – додає Укренерго.

Наразі продовжується планова ремонтна кампанія на енергоблоках інших електростанцій.

У четвер, 28 вересня, Укренерго здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини. Зокрема здійснюється експорт у Словаччину та Молдову.

"Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 404 населені пункти. Через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччині, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини. На Донеччині знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", – відзначили в Укренерго.

Кому в Україні найбільше загрожує блекаут

Як ми вже писали раніше, за словами очільника Укренерго Володимира Кудрицького, виходячи з досвіду минулого року, можна зробити висновок, що ворог часто концентрував зусилля на обстрілах енергоінфраструктури навколо великих міст.

"І намагався таким чином, вочевидь, збільшити обсяг шкоди, завданої саме цивільному населенню. Просто тому, що в містах сконцентровано більша кількість споживачів електроенергії, критична інфраструктура, а також теплозабезпечення, водозабезпечення", – пояснив Кудрицький.

Однак, він зазначив, що ймовірність відключення світла буде напряму залежати від тактики, яку може застосувати ворог.

"Чи вони будуть обстрілювати, чи атакувати, наскільки масованими будуть ці атаки? Зараз дуже складно сказати", – пояснив Кудрицький.

Голова Укренерго також уточнив, що наразі ніяких графіків відключень електроенергії для населення не планують, однак, про всяк випадок, значна частина об'єктів критичної інфраструктури тепер забезпечені генераторами.

Раніше ми писали про нюанси майбутнього опалювального сезону. Також повідомляли про головну складність цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.