Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У всього є своя причина? Навіщо РФ направила дрони в Румунію

Речник висловив свою думку щодо російських дронів, які потрапили на територію Румунії

Фото: Генштаб ЗСУ, Юрій Ігнат/Facebook. Колаж: Pro Війну.

Російські дрони на території іншої країни мають певну мету

Фото: Генштаб ЗСУ, Юрій Ігнат/Facebook. Колаж: Pro Війну.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат дав коментар стосовно російських дронів на румунській території, а також уламків ракет на польській. Він вважає, що у цих подій є певна мета.

Про це речник повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини".

Ігнат зауважив, що російські дрони-камікадзе, які впали в Румунії, це лише один із численних прикладів провокацій Росії на кордонах країн-членів НАТО.

"Не вперше противник провокативні дії здійснює на кордонах держав, які є членами НАТО. Ми пам'ятаємо і польську історію, і проліт невеликим шматочком території Румунії крилатих ракет – це було, мабуть, пів року тому, може й більше", – сказав речник ПС.

Він також заявив про навмисну мету РФ під час таких подій.

"Цього разу ми бачили "Шахеди", які вибухнули на цій (румунській – ред.) території. Це говорить, ще раз показує, що Росія створює такі провокації з певною метою. На це вже була реакція дипломатичного корпусу України, керівництва держави й так далі", – сказав Ігнат.

Передісторія

У ніч на 4 вересня в МЗС України повідомили про те, що під час атаки на українські порти на Дунаї російські "Шахеди" впали на території Румунії.

Тоді Міноборони Румунії заперечило падіння російських дронів на території країни, однак вже через два дні, 6 вересня, у Румунії визнали, що частини того БПЛА все ж таки впали на їхню територію.

Як росіяни вирішують, якою зброєю атакувати

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, чому атакувати ракетами українські мирні міста росіяни намагаються у світлу пору доби, а от запускати іранські дрони-камікадзе – вночі.

За його словами, дрони росіяни використовують вночі, бо тоді українським військовим важче виявити небезпеку: літальні апарати видимі радіолокаційно, але збити їх стрілецькими засобами — кулеметами та зенітними гарматами фактично вже неможливо.

"Дрони це приблизно одинадцятої-дванадцятої ночі, а ракети більш в денний час", – розповів Ігнат.

Також не слід забувати, що Білорусь активно допомагає росіянам, надаючи ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300/400. Ними росіяни потім обстрілюють прифронтові населені пункти.

Йдеться про досить широкий спектр озброєння: "Бук" М1, М2, М3, "Тор", "Панцир", "С-300", "С-400" тощо. Ці ракети мають вбудовані металеві елементи, які під час вибуху розлітаються і травмують людей навколо. Через це С-300 вважаються терористичними снарядами.

Раніше ми повідомляли, які дрони могли задіяти ЗСУ для удару по Кримському мосту. Також повідомляли, що Польща розпочала екстрадицію деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.