Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна може залишитися без допомоги? Що не подобається союзникам у діях влади

Розповідаємо, як рівень корупції в країні може вплинути на міжнародну допомогу від партнерів

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. УНІАН. Колаж: Pro Війну

Україна може отримувати менше військової допомоги

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні фіксується все більше корупційних злочинів, в яких фігурують депутати, представники місцевих адміністрацій, працівники військкоматів та інші. Попри те, що влада країни все ж намагається боротися з розкраданням, міжнародні партнери незадоволені ситуацією в Україні, тому вони можуть змінити свою політику щодо надання допомоги.

Про це повідомляє Politico.

План боротьби з корупцією

Доволі великий акцент на боротьбі з корупцією в Україні ставлять Сполучені Штати. Більш того, офіційний Вашингтон має чітку секретну стратегію щодо відновлення України та її подальшого реформування.

В США зазначили, що попри активні бойові дії, які вже тривалий час продовжуються на території України, корупційних злочинів стає все більше. Це, своєю чергою, може серйозною вплинути на допомогу від західних партнерів, яка спрямовується на підтримку Збройних сил України.

Тому в Сполучених Штатах вирішили, що для розвитку України необхідно провести реформування деяких державних служб, а також розпочати серйозну боротьбу з корупційними злочинами.

Також Вашингтон надав Києву і деякі інші рекомендації. Зокрема, вони стосуються приватизації банків та викладання англійської мови у школах.

Президент дав коментар з приводу корупції в країні

Українці глибоко стурбовані ситуацією щодо великої кількості корупційних злочинів в країні. Однак досить часто в іноземній пресі також з'являються статті із гучними заголовками про корупцію в Україні. Це, своєю чергою, призводить до того, що іноземні партнери, які регулярно надають військову та фінансову допомогу, бурхливо реагують на корупцію в нашій державі.

"Всі ці корупційні випадки, вони не пов'язані з допомогою від наших союзників. Тобто йдеться не про зброю партнерів, не про гроші на зброю, для бюджету, щоб виплачувати пенсії, соціальну підтримку тощо. Це інші справи", – наголосив Зеленський.

Також президент України додав, що зараз на першому місці для нашої держави — це боротьба та перемога над ворогом, тому подібні скандали, які досить часто трапляються в Україні в жодному разі не повинні збивати нас з правильного шляху. Також Зеленський додав, що після закінчення війни ми будемо іншим народом з іншою країною.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні не зменшується рівень корупційних злочинів. Також ми повідомляли, що скандальні тендери можуть невдовзі зникнути.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.