Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна повернула тіла понад 60 загиблих воїнів – що відомо

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що РФ були передані тіла комбатантів, загиблих на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ, t.me/Koord_shtab. Колаж: Pro Гроші

Україна повернула тіла 64 захисників

Фото: Генштаб ЗСУ, t.me/Koord_shtab. Колаж: Pro Гроші

В Україну вдалось повернути тіла загиблих захисників. Йдеться про 64 військовослужбовців.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла 64 загиблих оборонців України", – йдеться в повідомленні.

Водночас відомо, що українська сторона, відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права, передала російській стороні тіла комбатантів, загиблих на фронті.

У Координаційному штабі зазначили, що Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного гуманітарного права щодо встановлення місцеперебування українських захисників, які зникли безвісти або потрапили до полону під час війни проти російської агресії, з метою їх подальшого повернення на підконтрольну Україні територію.

Зарплата зниклого військовослужбовця

Раніше ми розповідали про те, що родичі зниклого безвісти військового мають право на отримання його зарплати. Щомісяця родині будуть нараховувати оклад за військовим званням, надбавки за вислугу років та інші види грошового забезпечення. Щоб домогтися такої фінансової допомоги, слід звернутися до територіального центру комплектування і соціальної підтримки.

Важливо зібрати повний пакет документів, а саме:

  • копії сторінок паспорта усіх повнолітніх членів сім’ї;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за відсутності даних у паспорті);
  • копію свідоцтва про шлюб;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • копію довідки про присвоєння індивідуального податкового номера.

Важливо розуміти, що у разі з’ясування таких обставин як добровільне рішення здатися у полон, дезертирувати чи покинути місце дислокації, право на виплати втрачаються. Кошти будуть нараховувати з моменту захоплення чи зникнення службовця та до часу виключення зі списків особового складу військової частини.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи зараховують захисникам пільговий стаж. Також ми повідомляли, що деякі педагоги й працівники культури мають право на пільгу та розповідали, як українцям її отримати

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.