Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Від оборони Києва до Харківського контрнаступу – якими операціями командував Сирський

Новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський від початку повномасштабної війни командував важливими операціями, перебуваючи на попередній посаді

Фото: Сирський/Telegram, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Роль Сирського у війні

Фото: Сирський/Telegram, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Олександр Сирський, якого 9 лютого було призначено на пост головнокомандувача ЗСУ, раніше обіймав посаду командувача Сухопутних військ України. Відповідно, генерал-полковник Сирський командував важливими операціями на Сході та Півночі України.

Розповідаємо, чим відзначився Сирський за час російсько-української війни.

Сирський під час війни

Насамперед варто відзначити, що Олександр Сирський брав активну участь в обороні Києва, адже саме під його командуванням Збройні сили України обороняли столицю від ворога. В рамках цієї операції російських окупантів вдалося остаточно витіснити з території області у квітні 2022-го року. Також в ході цих оборонних дій були підірвані мости та дамба, що завадило окупантам просунутися далі.

Крім того, під командуванням генерал-полковника Сирського відбувався й успішний Харківський або ж, іншими словами, Слобожанський контрнаступ. В рамках цих наступальних дій військові звільнили:

  • Ізюм;
  • Балаклію;
  • Лиман;
  • Куп'янськ;
  • Вовчанськ тощо.

На провідних ролях новий головнокомандувач Збройних сил України виступав також під час звільнення Херсону та під час оборони Бахмуту.

Перша заява на посаді головкома

Раніше ми писали про те, що 9 лютого Олександр Сирський у своєму телеграм-каналі поділився першою заявою на посаді головнокомандувача Збройних сил України.

Зокрема, в пості Сирський згадав декілька важливих пунктів, що стосуються російсько-української війни:

  • під час планування дій Збройних сил України будуть враховуватися потреби самих військовослужбовців;
  • найбільш цінними для України є життя та здоров'я військовослужбовців, що боронять країну від ворога;
  • потрібно покращити логістику задля того, щоб бійці могли якомога швидше отримувати необхідну допомогу;
  • між навчаннями, виконанням бойових завдань та відпочинком буде присутній баланс;
  • в країні будуть введені нові технічні рішення, під час яких будуть враховувати успішність використання дронів та систем РЕБ.

У своїй заяві Сирський також подякував колишньому керівництву Збройних сил України та ветеранам за відновлення української армії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський призначив на посаду головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Також ми повідомляли, хто очолить Сили безпілотних систем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.