Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ворожі дрони летять у Румунію — як убезпечити Бухарест

В Офісі президента назвали два дієвих рішення, які зможуть убезпечити Румунію від атак російськими дронами-камікадзе

Фото: ОП, АрміяInform, скрін. Колаж: Pro Війну

Подоляк пропонує два варіанти, як захистити Румунію

Фото: ОП, АрміяInform, скрін. Колаж: Pro Війну

4 вересня під час атаки окупантів по Одеській області один з ударних дронів РФ впав на території Румунії. Уламки виявили в районі села Плауру. Наразі є два рішення, які можуть убезпечити сусідню країну від російських атак.

Про це розповів голова Офісу президента Михайло Подоляк.

"Це ж не питання Румунії – це питання колективного органу НАТО. Він має провести консультації згідно з четвертою статтею і після того вирішити. На мій погляд, є два рішення", – сказав Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

Які два рішення пропонує Подоляк

За словами радника голови Офісу президента, існує два виходи із ситуації, яка склалась:

  • перше рішення передбачає надання Україні набагато більше систем протиповітряної оборони чи додаткових снарядів до них. Це дозволить нашим військовим повністю закрити небо над Україною, що убезпечить і всі країни за нами;
  • також можна збільшити кількість систем ППО на кордоні самої Румунії, щоб вона самостійно збивала російські дрони.

Що відомо про падіння дронів у Румунії

У ніч на 4 вересня в МЗС України повідомили про те, що під час атаки на українські порти на Дунаї російські "Шахеди" впали на території Румунії.

Тоді Міноборони Румунії заперечило падіння російських дронів на території країни, однак вже через два дні, 6 вересня, у Румунії визнали, що частини того БПЛА все ж таки впали на їхню територію.

Навіщо агресор направив дрони в Румунію

Раніше ми писали про те, що спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат дав коментар стосовно російських дронів на румунській території, а також уламків ракет на польській. Він вважає, що у цих подій є певна мета.

Ігнат зауважив, що російські дрони-камікадзе, які впали в Румунії, це лише один із численних прикладів провокацій Росії на кордонах країн-членів НАТО.

"Не вперше противник провокативні дії здійснює на кордонах держав, які є членами НАТО. Ми пам'ятаємо і польську історію, і проліт невеликим шматочком території Румунії крилатих ракет – це було, мабуть, пів року тому, може й більше", – сказав речник ПС.

Він також заявив про навмисну мету РФ під час таких подій.

Раніше ми повідомляли, які дрони могли задіяти ЗСУ для удару по Кримському мосту. Також повідомляли, що Польща розпочала екстрадицію деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.