Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій – що відомо

Президент Володимир Зеленський призначив командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України Сергія Лупанчука

Фото: Офіс президента

Зеленський призначив нового командувача сил ССО

Фото: Офіс президента

В Україні призначили нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став Сергій Лупанчук.

Про це йдеться у відповідному указі президента Володимира Зеленського №728, який було опубліковано на сайті Офісу глави держави 3 листопада.

"Призначити полковника Лупанчука Сергія Костянтиновича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України", – йдеться в тексті документа.

Водночас відомо, що попереднім указом №727 Зеленський звільнив із цієї посади колишнього командувача Силами спеціальних операцій ЗСУ Віктора Хоренка.

Влітку 2022 року український лідер представив особовому складу Сил спеціальних операцій командувача ССО, бригадного генерала Віктора Хоренка.

Призначення нового командувача Сил тероборони

Як ми писали раніше, 9 жовтня з посади командувача Сил територіальної оборони звільнили Ігоря Танцюру, такий указ був опублікований на сайті глави держави Володимира Зеленського.

"Звільнити Танцюру Ігоря Івановича з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України",— йшлося в указі №678/2023.

Водночас указом №679/2023 командувачем Сил ТрО призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Відомо також, що Ігор Танцюра очолював Сили територіальної оборони з травня 2022 року до 9 жовтня 2023 року.

Що відомо про Анатолія Баргилевича

Новому командувачу силами ТРО Анатолію Баргилевичу 54 роки. Звання генерал-майора отримав у 2017 році. Здобув вищу освіту в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

Раніше був командувачем територіальної оборони Командування Сухопутних військ, з 2022 року був начальником штабу східного угруповання військ. Перед тим, з 2020 року – заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони.

Анатолій Баргилевич нагороджений орденом Данила Галицького у 2016 році за "особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов'язку", та з нагоди Дня ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рада збільшила видатки держбюджету на оборону. Також ми повідомляли про скандал із закупівлями курток для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.