Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мовні курси для військових – в Україні готують нововведення для захисників

Вже невдовзі в Україні можуть запровадити мовні курси для військовослужбовців, які захищають нашу країну

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Мовні курси для військових

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

В лавах Збройних сил України є чимало військовослужбовців, які намагаються удосконалити свої навички володіння державною мовою. Вже скоро для таких чоловіків відкриють спеціальні курси.

Про це розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Державна мова в ЗСУ

Кремінь разом з представниками 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони Збройних сил України обговорив ситуацію з державною мовою лавах української армії.

"Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою", – заявив він.

Крім того, в Україні було декілька мовних скандалів, що торкнулися українських військовослужбовців. Зокрема, в таких ситуаціях часто фігурувала мовознавиця Ірина Фаріон, яка говорила про те, що вона не може вважати українцями військових, що розмовляють російською мовою.

Виплати у лютому для військових

Раніше ми писали про те, що буде з виплатами для українських військовослужбовців у лютому 2024-го року. Зокрема, деякі захисники більше не зможуть отримувати додаткове грошове забезпечення у розмірі 30 тисяч гривень:

  • військовослужбовці, які знаходяться далеко поза зоною бойових дій;
  • військовослужбовці, які не виконують завдання на півночі, півдні та сході країни;
  • військовослужбовці, які знаходяться далеко в тилу.

"Наголошуємо, що бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти ­– виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються", – заявили у Міністерстві оборони України.

Крім того, такі зміни стосуються деяких категорій українських захисників, зокрема офіцерів, військових в тилу, працівників Міністерства внутрішніх справ, строковиків тощо.

Також у Міноборони працюють над підвищенням заробітної плати для українських військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що очікує на українських військовослужбовців після закінчення війни проти Росії. Також ми повідомляли, як захисники можуть виїхати за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.