Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нова стратегія захисту – як громади можуть допомогти Збройним силам України

В Повітряних силах розповіли, як громади можуть допомогти українській армії у боротьбі з ракетними ударами ворога

Фото: Скріншот, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Допомога для ЗСУ

Фото: Скріншот, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росіяни регулярно здійснюють ракетні удари по території України, під час яких українська протиповітряна оборона збиває ворожі цілі. Однак, існує ще одна можливість боротьби з такими атаками. Мова йде про засоби радіоелектронної боротьби.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Допомога у вигляді РЕБ

Під час ефіру представник Повітряних сил України зазначив, що окрім систем протиповітряної оборони також існує ще одна можливість боротьби з ракетними атаками. Зокрема, використання РЕБ, під час якого ракети окупантів можуть навіть не долетіти до своєї цілі.

"Сьогодні в цьому напрямку ведеться активна робота. І це те, що можуть закуповувати місцеві громади. Зброю ж не купиш – стрілецьку, гармати, і ППО не купиш, але системи РЕБ, зокрема цивільних виробників, якщо вони робочі, їх треба перевіряти – це допомагає зберегти життя", – заявив представник Повітряних сил.

Також Ігнат додав, що наразі навіть деякі компанії розглядають можливість власного захисту завдяки системам радіоелектронної боротьби. Речник додав, що за засобами РЕБ стоїть майбутнє, адже таким чином зникає необхідність у використанні дорогих засобів протиповітряної оборони.

Додамо, що декілька днів тому, під час атаки росіян, близько 20 ракет не змогли досягти поставлених цілей.

Росія збільшує виробництво ракет

Раніше ми писали про те, що в інтерв'ю "Українській правді" заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький розповів про виробництво ракет в Росії. За його словами, небезпека залишається все ж на достатньо високому рівні.

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогоднішній день, Росія тільки спроможна покривати ті витрати або те застосування, яке вона робить кожен день", – сказав Скібіцький.

Також він додав, що восени 2022-го року на озброєнні в Росії було близько 1000 ракет високої точності. Однак, наразі цей показник залишається на такому ж рівні. Це говорить про те, що окупанти все ж продовжують виробництво.

Зазначимо, що тривалий час росіяни не використовують ракети:

  • Калібр;
  • Х-101.

Це може говорити про те, що вони виконують плани з накопичення запасів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран розробив для росіян нові дрони-камікадзе "Shahed-107". Також ми повідомляли, що окупанти використали на війні в Україні ракету північнокорейського виробництва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.