Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Рішення вже схвалене? Коли Україна нареші отримає винищувачі F-16

За словами Ілларіона Павлюка, зі зрозумілих причин Україна офіційно не оголошуватиме точної дати отримання літаків від західних партнерів

Фото: US Air Force. Колаж: Pro Війну

Україна не оголошуватиме офіційно дату отримання літаків

Фото: US Air Force. Колаж: Pro Війну

На засідання у форматі "Рамштайн–19" майже не порушували питання надання Україні винищувачів F-16. Усі рішення щодо цього вже були схвалені.

Про це повідомив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону.

"З F-16 все дуже просто, там усі рішення вже ухвалені. Немає нічого, що залишається на етапі обговорення. Рішення прийняті, ми рухаємося за планом. Ми маємо розуміння термінів, маємо розуміння того, що в ці терміни потрібно зробити. Це з погляду підготовки пілотів, підготовки інфраструктури, інженерів тощо. Щойно всі ці елементи виконають – F-16 з'являться в Україні", – заявив Павлюк.

Також він наголосив на тому, що Україна не оголошуватиме офіційно дату отримання літаків. Це необхідно для того, аби не дати можливості ворогу скористатись цією інформацією.

"Щойно ми знатимемо точну дату, ми в жодному разі її нікому не скажемо. Адже ворог орієнтується зокрема й на інформацію з відкритих джерел. Тому з F-16 все добре. Ми всі сподіваємося, що F-16 будуть в Україні якнайшвидше. Але ми всі розуміємо, що вони мають з'явитися саме тоді, коли ми будемо готові ефективно їх використовувати й обслуговувати", – пояснив Павлюк.

Постачання дронів

Також, за словами Павлюка, під час засідання "Рамштайну" обговорювали питання безпілотників. Очікується, що буде більше не лише постачання БпЛА, але й спільного виробництва безпілотників.

Він додав, що партнери озвучили доволі амбітні зобов'язання щодо кількості дронів.

"І дуже тішить, коли ми чуємо такі зобов'язання і що є повне розуміння того, як змінилося поле бою в сучасній війні. Коли вже йдеться окремо й про FPV-дрони, про них окремо вже говорять, як і про всі типи безпілотних систем. Тому що це ключ у перемозі в цій асиметричній перевазі, яку намагається збудувати Україна, коли робить акцент на технології", – пояснив Павлюк.

Винищувачі для України

За словами Юрія Ігната, наші партнери вже фактично готові надати винищувачі, але тут важливим фактором є готовність українських пілотів. Також передачі F-16 необхідно, щоб в Україні була відповідна інфраструктура, інженери, а також інші чинники, які допоможуть пілотам цих літаків.

Авіаційну коаліцію для передачі літаків Україні очолюють дві європейські країни – Данія та Нідерланди.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суттєво ускладнює наступальні дії української армії на фронті. Також ми повідомляли, що може змінити хід війни проти окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.