Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Літаки F-16 для України: коли ЗСУ зможуть їх отримати

Збройні сили України вже невдовзі можуть отримати американські винищувачі F-16

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Юрій Ігнат розповів, коли Україна отримає F-16

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабної війни наша держава отримала чимало допомоги від іноземних союзників. Однак, невдовзі Збройні сили України можуть отримати довгоочікувані винищувачі F-16.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Винищувачі для України

Ігнат сказав, що західні партнери фактично вже готові надати літаки F-16 для нашої країни, однак, тут важливим фактором є готовність українських пілотів.

Крім того, для передачі F-16 необхідно, щоб в Україні була відповідна інфраструктура, інженери, а також інші чинники, які допоможуть пілотам цих літаків.

"Багатоцільові літаки – це авіаційні комплекси. Потрібно комплексно підходити до вирішення їх розміщення в Україні, взяття на озброєння і бойове застосування. Звичайно, можна було розглядати різні заяви європейських лідерів, що ми готові вам вже передати літаки. Ну "вже передати", – це для того, щоб вони у нас просто знаходились територіально", – заявив Ігнат.

Авіаційну коаліцію для передачі літаків Україні очолюють дві європейські країни – Данія та Нідерланди.

Ситуація на фронті

Раніше ми писали про те, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Bild розповів про ситуацію, яка зараз складається на фронті.

За словами Кулеби, наразі обстановка є доволі складною, а можливо й складнішою, ніж це було ще на початку повномасштабного вторгнення. Такі труднощі пов'язані:

  • з недостатньою кількістю систем ППО;
  • недостатньою кількістю боєприпасів;
  • недостатньою кількістю ракети до систем ППО.

"Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість не здатна виробляти достатню кількість продукції", – додав політик.

Міністр додав, що ракетний удар, який здійснила російська армія по території України 23 січня 2024-го року (зокрема, сильно постраждав Харків) може свідчити про те, що наша армія в дійсності потребує більше систем протиповітряної оборони.

Однак, оборонні плани європейських країн не співпадають з потребами Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суттєво ускладнює наступальні дії української армії на фронті. Також ми повідомляли, що може змінити хід війни проти окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.