Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати військовослужбовцям у грудні – що зміниться

Розмір зарплат для військових буде залежати від участі у бойових діях

Фото УНІАН. Колаж: Pro Війну

На які виплати розраховувати військовим у грудні

Фото УНІАН. Колаж: Pro Війну

Виплати для українських військових у грудні не зміняться. Вони не залежатимуть від спеціальності захисника, тільки від виконаного завдання.

Розповідаємо, на які виплати очікувати військовослужбовцям наступного місяця.

До прикладу, стрілки отримуватимуть отримають 20 587 грн. Натомість військові з такою ж професією за виконання бойових завдань отримують значно більше – 50 587 грн.

Найбільші виплати отримають учасники бойових дій – 120 587 грн на місяць.

Отже, тим, хто виконує бойові завдання, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень. А тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, виплачується додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень. Доплати для всіх військовослужбовців, незалежно від того, перебувають вони в тилу чи на передовій, були скасовані ще в лютому 2023 року.

Крім цього, в Україні для військових діють ще такі доплати:

  • 30 000 грн за розмінуванням поза зоною бойових дій;
  • 50 000 грн для командирів, військові зі штабів, яких керують частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії,
  • 100 000 грн для тих, хто розміновує територію в зоні бойових дій, а також військовослужбовці ракетних військ, артилерії, ППО, які завдають ударів по супротивнику.

Виплати військовим під час навчань

Раніше ми писали, що українські військовослужбовці, які були нещодавно призвані до лав Збройних сил чи інших формувань та проходять навчання, теж отримують виплати.

Наразі військовослужбовці в Україні отримують виплати, адже це передбачено законодавством. При цьому, саме грошове забезпечення може суттєво відрізнятися, залежно від того, де перебуває військовий. Однак кошти отримують навіть на навчаннях.

Представник Збройних сил розповів, що всі українські військовослужбовці отримують виплати, які передбачені законом. При цьому, вони можуть відрізнятися, залежно від того, які обов'язки виконує особа.

Зокрема, Фітьо розповів, що бійці, які нещодавно потрапили до війська та відповідно, були призвані на навчання отримують виплати у розмірі від 20 тисяч гривень.

Однак, вже після того, коли таких осіб направляють у зону проведення бойових дій, розмір грошового забезпечення суттєво збільшується. Відповідно, на фронті військовослужбовець буде отримувати вже не 20 тисяч гривень, як раніше, а 120 тисяч.

Також варто додати, що у випадку, якщо цю особу буде переведено на військову службу в тилу, то виплати буде зменшено.

Нагадаємо, ми також розповідали про те, які військовослужбовці можуть отримати дві зарплати. Крім того, ми писали, в яких випадках українського військовослужбовця можуть позбавити виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.