Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Військовим планують підвищити грошове забезпечення до 200 тис. грн – кого стосується

Деякі військові можуть розраховувати на підвищення заробітної плати, але відповідний законопроєкт ще не затвердили

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Війну

Виплати військовим-фронтовикам можуть підвищити

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Війну

Військовим-фронтовикам планують підвищити грошове забезпечення до 200 тисяч гривень. Однак, правовий аспект щодо цього розглянуть після затвердження законопроєкту про посилення мобілізації.

Про це повідомив нардеп від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський, пише LIGA.net.

Комітет подав законопроєкт для мотивації військових, які перебувають на нулі, до парламенту. Проте наразі його не розглядають, адже на порядку денному – документ щодо посилення мобілізації в Україні.

Раніше заступник голови комітету з питань нацбезпеки Юрій Мисягін повідомив у ЗМІ, що президент України Володимир Зеленський говорив про підвищення зарплатні тим військовим, хто на нулі вже понад два роки. Однак, остаточного рішення ще не було.

Варто зауважити, що парламентська більшість підтримує цю ідею, але питання, де взяти ці гроші – залишається відкритим.

"Зараз триває робота робочих груп в Міністерстві фінансів. Джерела фінансування щодо всіх цих видатків будуть розглянуті Міністерством. Чекаємо на їх пропозиції", – наголосив виданню очільник комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Виплати військовим у лютому

Раніше ми писали, що українські військовослужбовці отримують грошове забезпечення незалежно від своїх обов'язків, проте розмір виплат варіюється для різних категорій захисників. Міноборони України анонсувало важливі зміни в системі виплат, які набудуть чинності в лютому.

Згідно з нововведеннями, додаткові 30 тисяч гривень більше не будуть нараховуватися таким військовослужбовцям, які:

  • перебувають далеко в тилу,
  • не виконують завдань на півдні, сході або півночі,
  • перебувають поза зоною бойових дій.

Водночас Міноборони обіцяє підняти рівень заробітних плат для всіх військовослужбовців.

Бойові виплати у розмірі 100 тисяч гривень на місяць залишаться незмінними для тих, хто веде активні бойові дії на передньому краї. Аналогічні умови залишаються і для сімей полонених та зниклих безвісти, яким буде нараховано винагороду у розмірі 100 тисяч гривень.

Зазначено, що нові правила щодо виплат стосуватимуться:

  • курсантів,
  • строковиків,
  • офіцерів,
  • військових у тилу,
  • працівників МВС, які перебувають поза зоною бойових дій.

Крім того, у Міноборони планують підвищити заробітну плату для військових, забезпечивши їм не менше ніж 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як українські військовослужбовці можуть виїхати за кордон під час воєнного стану. Також ми повідомляли, як новий проєкт закону може вплинути на перетин державного кордону України з іншими державами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.