Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

За кулісами оборони: які стандарти НАТО запровадила Україна

У Міноборони кажуть, що наша країна наразі вже змогла запровадити чверть від усіх стандартів Альянсу, це пріоритетне завдання

Фото: ДСНС, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Міноборони запровадило 4 нові стандарти НАТО

Фото: ДСНС, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

У Міністерстві оборони та Збройних силах України в два останні місяці осені запровадили додаткові чотири стандарти НАТО. Мова йде про чотири основні пункти, які допоможуть покращити ситуацію на фронті.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України у вівторок, 28 листопада.

Які нові стандарти НАТО

За даними українського оборонного відомства, нещодавно були запроваджені ще 4 важливих стандарти НАТО, зокрема:

  • підготовка та проведення операцій в урбанізованому середовищі. Вона має на меті покращення стандартів ведення бойових дій у великих містах;
  • тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО. Тут йдеться про забезпечення командирів штабів чіткими інструкціями щодо координації та планування різноманітних повітрянодесантних операцій;
  • проведення сухопутних тактичних дій, які включають планування та керівництво заходами, аби досягти нормалізації ситуації;
  • космічні та повітряні операції, які пов'язані із спільною доктриною для врегулювання процедур використання аерокосмічних можливостей під час проведення спільних операцій.

У відомстві підкреслили, що Україна вже впровадила майже чверть усіх стандартів НАТО, що становить 24,6% від загальної кількості 1135 стандартів в Альянсі. Це визначено одним із головним та пріоритетних завдань на шляху до членства в НАТО в секторі безпеки та оборони.

НАТО прагне збільшити виробництво зброї

Раніше ми писали про те, що посол США при НАТО Джулія Сміт оголосила про намір НАТО збільшити виробництво зброї. За її словами, внаслідок тривалих бойових дій в Україні виникла нестача певних видів зброї та боєприпасів, оскільки союзники вже надали значну допомогу країні.

"Ми запускаємо план дій з оборонного виробництва в НАТО, фокусуючись на вирішенні дефіциту боєприпасів як для українців, так і для країн-членів, які надали допомогу, що викликало власний дефіцит", - заявила вона.

Крім того, Джулія Сміт вказала, що в НАТО працюють над зміцненням зв'язків з приватним сектором, що, на її думку, сприятиме значному збільшенню обсягів виробництва зброї.

"У наших обговореннях в НАТО з'являється питання: що ще ми можемо зробити для наших друзів в Україні? Ми зобов'язані підтримувати Україну, розуміючи, що вона захищає не лише свою територію, але й загальні цінності", - підкреслила вона.

Спікер також наголосила, що жодна країна-членка Альянсу не висловлювала ініціативи щодо зменшення підтримки України, а всі залишаються активними у висловлюванні необхідності допомагати нашій країні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що відомо про надання ракет ATACMS Україні. Також ми повідомляли, скільки коштує зброя для України за підсумком Рамштайну-9.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.