Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зарплати військових: скільки платять медикам в ЗСУ

Як і всі військовослужбовці, бойові медики мають право на високі грошові виплати під час воєнного стану

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Скільки отримують бойові медики

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Уряд прийняв рішення про підвищення розміру мінімальної заробітної плати для медичних працівників, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях. Це включає лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медичних сестер та молодших медичних працівників, які працюють в небезпечних умовах неподалік від лінії фронту.

Про це інформує пресслужба Мінохорони здоров'я.

На територіях активних бойових дій, відповідно до наказу Мінреінтеграції, встановлено нові розміри заробітної плати:

  • 28 000 гривень для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я;
  • 18 000 гривень для медсестер та медбратів;
  • 9 000 гривень для молодших медпрацівників.

На прифронтових територіях, відповідно до наказу Мінреінтеграції, розміри зарплати становлять не менше:

  • 23 000 гривень для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я;
  • 15 500 гривень для медсестер та медбратів;
  • 8 000 гривень для молодших медпрацівників.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відзначив, що цим рішенням Уряд прагне зберегти кадровий потенціал на прифронтових територіях та в зоні активних бойових дій, надаючи гідну заробітну плату медикам, які працюють в умовах постійного ризику для свого життя та здоров’я.

"Це чесне і справедливе рішення, щоб українці, які проживають біля лінії фронту, отримували належну медичну допомогу. Збереження життя та здоров'я людей – наше завдання номер один", – наголосив він.

Рішення розповсюджується на медичних працівників закладів охорони здоров’я, які мають контракт із Національною службою здоров'я."

Чи можуть жінки-медики виїжджати за кордон

Раніше ми писали, що жінки-медики, які перебувають на військовому обліку, мають право на виїзд за кордон.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко заявив, що ВР не планує законодавчо обмежувати виїзд за кордон для жінок-медиків.

Це рішення ґрунтується на тому, що медичні працівники підлягають "бронюванню на роботі". Їх не можуть мобілізувати, якщо на своїй посаді вони приносять більше користі, ніж у лавах Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деякі військові мають право на отримання двох зарплат. Також ми писали про те, в яких випадках військовослужбовці можуть залишитися без виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.