Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зробив все, що міг: Зеленський розповів, коли Україна отримає F-16

Багатоцільові винищувачі потрібні українській армії для контролю неба

Фото: Facebook/Володимир Зеленський, Pexels. Колаж: Pro Війну

Коли Україна отримає F-16

Фото: Facebook/Володимир Зеленський, Pexels. Колаж: Pro Війну

Літаки F-16 Україна чекає від західних партнерів вже давно. Водночас українські військові вже вчаться ними керувати за кордоном.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у відео на своїй сторінці у Telegram.

Зі слів Зеленського, вже є договір на поставку цих літаків. Однак, точної дати отримання їх в Україні ще немає. Як швидко ЗСУ одержать F-16 залежить від часу завершення навчання українських пілотів. Отже, питання щодо термінів поставки залежить від української сторони.

Водночас тривалість навчання керувати винищувачем для кожного військового різна. На це впливають, зокрема, знання іноземної мови, набуті навички та наявність фахового досвіду.

"Людині потрібно розмовляти англійською абсолютно вільно для того, щоб навчатися. Тут багато різних питань. І в когось курс — це рік, а у когось 6-9 місяців може бути, а для когось — це довгий етап", — наголосив глава держави.

Він пояснив, що зі свого боку зробив все можливе. Зараз все залежить виключно від підготовки українських захисників. Президент спрогнозував, що F-16 Збройні сили отримають уже в наступному році.

Чи зможуть винищувачі F-16 прорвати ворожу оборону

Раніше ми писали, що використання винищувачів F-16 Збройними силами України відіграє важливу роль у війні з Росією. Вони допоможуть українській авіації протистояти російським літакам та захистити своє небо.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що використання винищувачів F-16 "відіграє досить серйозну роль". Він пояснив, що авіація сама по собі не є ключовим фактором у війні, але вона може бути дуже ефективним інструментом у поєднанні з іншими видами озброєнь та силами.

"Це має бути спланована операція в поєднанні із новими зразками озброєнь, які все ще продовжують надходити", – сказав Євлаш.

Він також зазначив, що українські військові будуть повинні використовувати високоточне далекобійне озброєння, таке як HIMARS, а також ракети Storm Shadow/SCALP EG.

Використання винищувачів F-16 матиме позитивний вплив на ситуацію на фронті. Він також зазначив, що ці літаки можуть використовуватися для нанесення ударів по всіх типах цілей, як повітряних, так і наземних та морських.

Очікується, що постачання винищувачів F-16 Україні розпочнеться в найближчі місяці. Це стане значним посиленням для Збройних сил України та допоможе їм перемогти у війні з Росією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Білому Домі зробили заяву стосовно надання ракет ATACMS. Також ми повідомляли, що Збройні сили нарешті отримають далекобійні ракети від США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.