Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чи зможуть винищувачі F-16 прорвати ворожу оборону – відповідь ЗСУ

Військові кажуть, що використання літаків відіграє важливу роль та дуже позитивно відобразиться на ситуації на фронті

Фото: Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Використання винищувачів відобразиться на фронті

Фото: Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Використання військовими винищувачів F-16 відіграє досить серйозну роль. Це обов'язково відобразиться на фронті.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Авіація сама по собі без піхоти без танкових підрозділів вона не відіграє такої ключової ролі. Звичайно це все має бути в комплексі з попереднього планування злагоджених дій партнерів, наших союзників і також сусідів які безпосередньо беруть участь зліва та справа", – йдеться у заяві.

Євлаш пояснив, що це має бути спланована операція в поєднанні із новими зразками озброєнь, які все ще продовжують надходити. Також військові будуть повинні використовувати високоточне далекобійне озброєння, таке як HIMARS, а також ракети Storm Shadow/SCALP EG.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ пояснив, що все це відіграє досить серйозну роль, в тому числі й морально-психологічну, і загалом позитивно відобразиться на фронті.

"Більше того, винищувачі F-16 варто розглядати як комплексну систему, яка зможе звичайно наносити вогневе ураження по всім типам цілей, як повітряним, наземним та морським. Тому будемо очікувати постачання нам цих надзвичайно необхідних потрібних літаків і будемо дивитися за ситуацію, як буде складатися оперативна обстановка", – пояснив Євлаш.

Заява Зеленського щодо деокупації територій

Як ми вже писали, Володимир Зеленський розповів американському журналісту, що наші військові звільнять Бахмут, що знаходиться на території Донецької області, а також ще два міста. Однак, президент відмовився конкретно називати населені пункти, які потраплять під деокупацію. Він заявив, що наша держава має "дуже комплексний план", що стосується звільнення території, які були захоплені росіянами.

Також додамо, що нещодавно українські військові змогли ліквідувати одну з найбільш боєздатних частин російської армії. Однак, попри це все, окупанти все ж продовжують здійснювати спроби наступу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бронетехніка ЗСУ вже знаходиться за останньою лінією оборони окупантів. Також ми повідомляли, чи готові Сили оборони до атак по енергосистемі України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.