Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Бронетехніка ЗСУ вже за останньою лінією оборони: захисники просуваються вперед на півдні

Розповідаємо, яких успіхів вдалося досягти бійцям Збройних сил України на Запорізькому напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

ЗСУ просунулись на півдні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Українські захисники змогли прорвати дві лінії оборони окупантів на південному напрямку. Також аналітики повідомляють, що бійці ЗСУ підтягнули свою бронетехніку вже за останню оборонну лінію росіян.

Про це повідомляє ISW.

Що відомо про успіхи ЗСУ

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, бійці Збройних сил України змогли досягти значних успіхів на південному напрямку. Зокрема, відомо, що українські військові на заході Запорізької області працюють вже за останньою лінією оборони окупантів. В тому числі там присутня і техніка бійців Збройних сил.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу "зуби дракона", які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового. Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції", йдеться у заяві.

Додамо, що це перший випадок, коли українські військові використовують свою бронетехніку за межами третьої лінії оборони росіян. На думку експертів, такі факти можуть свідчити про успіхи ЗСУ на фронті. Також там додали, що це, безумовно, говорить про прогрес в українському контрнаступі.

Чи готові Сили оборони до атак по енергосистемі

Раніше ми писали про те, що представник Повітряних сил України розповів, чи будуть росіяни знову атакувати енергосистему України.

"Можна робити різні припущення. Є у нас об'єкти паливно-енергетичного сектору. Це і нафтопереробні заводи, і місця зберігання пального. Кременчуцький НПЗ був атакований. І, відповідно, об'єкти енергетики — це підстанції, які забезпечують роботу ТЕС, самі ТЕС і так далі. Тому ворог, очевидно, матиме на меті ураження і таких цілей", — каже Ігнат.

Також Юрій Ігнат додав, що зараз росіяни вже не мають такої великої кількості ракет, як на початку війни. Проте, вони активно нарощують виробництво власних безпілотників.

Крім того, речник командування Повітряних сил України додав, що Сили оборони зараз готуються до всіх можливих сценаріїв.

Нагадаємо, раніше ми писали про масовану атаку російських окупантів. Також ми повідомляли, що армія РФ намагалась атакувати Львів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.