Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Бахмут буде звільнено? Зеленський зробив заяву щодо деокупації територій

Президент України висловився з приводу того, яке українське місто вдасться звільнити від росіян

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеленський заявив, що Україна звільнить Бахмут

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Війну

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України готуються звільнити декілька населених пунктів. Зокрема, і місто Бахмут, що знаходиться на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю CNN.

Що сказав Зеленський про деокупацію

Під час розмови з редактором американського видання у Вашингтоні Володимир Зеленський торкнувся доволі важливої теми — звільнення українських територій. Зокрема, президент заявив, що Україна готується до деокупації міста Бахмут, що знаходиться на території Донецької області. Також, за словами глави держави, "ми зможемо звільнити ще два міста".

Однак, Зеленський відмовився конкретно називати ті міста, які може звільнити Україна. Він зазначив, що керівництво має "дуже комплексний план" стосовно деокупації територій, що були захоплені армією Російської Федерації.

Також додамо, що нещодавно в боях на Бахмутському напрямку бійці Збройних сил змогли розбити одну з найбільш боєздатних частин армії РФ. Однак, попри все це, окупанти й досі намагаються повернути втрачені позиції.

Бронетехніка ЗСУ за останньою лінією оборони окупантів

Раніше ми писали про те, що українські військові на Запорізькому напрямку змогли досягти чималих успіхів. Зокрема, відомо, що за даними аналітиків Інституту вивчення війни, броньована техніка бійців ЗСУ вже працює за останньою лінією оборони окупантів. Це може свідчити про те, що українські військові змогли досягти прогресу в контрнаступі.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу "зуби дракона", які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового. Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції", йдеться у заяві ISW.

Також додамо, що це перший випадок, коли українську техніку можна помітити за межами третьої лінії оборони армії Російської Федерації. Таким чином, можна зрозуміти, що ЗСУ вже добре просунулись на попередніх двох лініях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи готові Сили оборони до атак по енергосистемі України. Також ми повідомляли про масовану атаку російських окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.