Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Контрнаступ ЗСУ може "заморозитися"? Генерал США зробив заяву про війну в Україні

Марк Міллі припустив, коли зупиниться український контрнаступ та як надовго

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Американський генерал повідомив важливі подробиці про нинішній контрнаступ

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зима наближається, і територія стане менш прохідною. Така ситуація на фронті, можливо, призведе до припинення контрнаступу України.

Про це на брифінгу під час "Рамштайну" розповів голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

Головний генерал США відзначив, що Україна поступово наближається до конкретної кінцевої точки, яка була визначена президентом Володимиром Зеленським і отримала підтримку від країн-союзників.

"З наближенням зими буде якийсь період, коли територія стане менш прохідною, але потім Україна продовжить свій наступ", – зазначив Міллі.

Він підкреслив, що боротьба триває. Конфлікт, спровокований Кремлем, завершиться тільки тоді, коли Україна зможе повністю відновити свою незалежність і забезпечити недоторканність своєї території в межах 1991 року. Однак військовий не береться передбачати, коли саме настане перемога.

Генерал США зробив важливу заяву

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, заявив, що для повної перемоги України знадобиться дуже багато часу і виконати всі необхідні для цього завдання під час нинішнього контрнаступу не вдасться.

"В окупованій частині України – понад 200 000 російських солдатів. Нинішній наступ, хоч і важливий, має обмежені операційні та тактичні цілі. Навіть якщо вони будуть повністю досягнуті, вони не виб'ють усіх росіян", – сказав Міллі.

Проте він також додав, що контрнаступ ЗСУ "не провалився". Були часткові успіхи й "Україна має велику бойову силу".

"Вони не зазнали невдачі. Є коментарі про те, що цей наступ якимось чином провалився, але він не провалився", – заявив Міллі.

У той же час, генерал відмовився робити прогноз, скільки часу може зайняти повне звільнення України. Однак, він підкреслив, що для досягнення цієї мети за допомогою військових дій будуть потрібні "дуже значні зусилля протягом суттєвого періоду часу".

Раніше ми писали, що буде входити у новий пакет військової допомоги від Данії. Також повідомляли, з чим планує повернутися від президента США Джо Байдена український лідер Володимир Зеленський.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.