Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна отримає ще одну потужну допомогу: яке озброєння невдовзі з'явиться у ЗСУ

Міністр оборони Данії заявив про передачу нового пакету військової допомоги

Фото: Генштаб ЗСУ, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Україна отримає від Данії 30 танків "Leopard 1"

Фото: Генштаб ЗСУ, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

В межах військової підтримки через повномасшатбне російське вторгнення Данія вирішила надати Україні важливий пакет допомоги. До нього будуть входити 30 танків "Leopard 1" та 15 "Т-72".

Про це повідомили у Ritzau з посиланням на заяву міністра оборони Данії Якоба Еллеманн-Єнсена під час зустрічі в форматі Рамштайн.

"10 танків "Leopard 1" уже в Україні, ще більше – у дорозі. Таким чином вони можуть стати частиною наступу, який ведуть українці", – повідомив офіційний сайт Збройних сил Данії.

На відміну від Leopard, танки Т-72 можна негайно включити до складу техніки Збройних сил України, так як це не потребує додаткового навчання для українських військових, пояснив міністр. Саме так він акцентував на важливості не тільки Leopard, а і танків Т-72 також.

Щодо Leopard – данські інструктори беруть на себе першу частину навчання українських військових, після чого німецькі колеги продовжують цей процес. Усе це відбувається у тісній співпраці з перекладачами з різних країн та представниками німецького танкового промислового комплексу.

Зазначимо, що ця поставка входить у загальний пакет військової допомоги вартістю приблизно 777 мільйонів євро (або 5,8 млрд данських крон), про який Данія повідомила минулого тижня без уточнення деталей.

У свою чергу, міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам повідомив про передачу Україні також близько 50 гусеничних вантажівок NM199.

Нагадаємо, 19 вересня в Німеччині розпочалася 15-та зустріч контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття зазначив, що головне її завдання – допомогти Україні розвинути сильний оборонний потенціал, який дозволить відбити будь-яку агресію у майбутньому.

Німеччина хоче передати Україні нову систему ППО IRIS-T

Очільник німецької партії "Зелених", заступник голови комітету з питань оборони Омід Нуріпур заявив, що Німеччина розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні.

"Звісно, Україні потрібно більше систем ПРО. Системи IRIS-T допомагають захистити міста, тому це важливо. Німецький уряд також обговорює це з країнами партнерами, які отримали IRIS-T від Німеччини, чи можуть вони хоча б тимчасово передати їх Україні", — сказав він.

Політик не розкрив конкретну країну, з якою Німеччина веде переговори. Проте відомо, що Швеція отримала цю ППО ще у 2019 році, а у Єгипті таких систем на озброєнні вже 20 одиниць.

Раніше ми писали, що відомо про ракети ATACMS, які ЗСУ скоро можуть отримати. Також повідомляли, на що здатні та чим небезпечні для ворога дрони Malloy.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.