Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Дрони Malloy допомагатимуть ЗСУ — на що здатні та чим небезпечні для ворога

Британськими дронами зацікавилась американська армія, військові запевняють, що за вантажними дронами з вертикальним злетом майбутнє

Фото: twitter.com/malloyaero. Колаж: Pro.Війну

На сайті виробника представлено три моделі - T80, T150 та T400

Фото: twitter.com/malloyaero. Колаж: Pro.Війну

Британія передала Україні важкі безпілотники Malloy. Ці дрони чудово здатні забезпечувати логістику – доставляти військовим воду, їжу, боєприпаси.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Британії.

"Безпілотні літальні апарати, такі як дрони Malloy, можуть переміщати техніку, зброю і навіть поранених з лінії фронту, і є частиною нашого пакета допомоги Україні", – зазначали в Міністерстві оборони Британії.

Наразі немає інформації про те, скільки таких дронів отримала Україна. Але є деякі відомості про їхнє застосування на війні.

Що відомо про виробника Malloy Aeronautics

Malloy Aeronautics заснована у 2012 році інженером та пілотом Крісом Маллоєм. Офіс знаходиться недалеко від Лондона, компанія займається виробництвом електричних вантажних безпілотників з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL) за військовими стандартами.

Ідея електричних дронів дуже зацікавила американську армію – військові кажуть, що за вантажними БПЛА з вертикальним злетом майбутнє. Дрони чудово здатні забезпечувати логістику: доставляти їжу, обладнання, паливо та боєприпаси.

Види квадрокоптерів від Malloy Aeronautics

На сайті виробника представлено три моделі – T80, T150 та T400 (цифрова частина в назвах позначає максимальну масу корисного навантаження в фунтах).

Початковий T80:

  • здатен підняти до 30 кг (80 фунтів);
  • робочий діапазон становить 55+ кілометрів;
  • крейсерська швидкість – 25 м/с (90 км/год).

Середній T150:

  • підіймає до 68 кг (150 фунтів);
  • робочий діапазон 70 кілометрів;
  • крейсерська швидкість 30 м/с (100 км/год).

Топовий T400:

  • бере до 180 кг (400 фунтів);
  • робочий діапазон 70 кілометрів;
  • швидкість до 35 м/с (125 км/год).

Malloy T50/TRV150

За даними видання Sky News, до нового пакету допомоги України від Британії увійшли Malloy T50, випробування яких проводила Королівська морська піхота. Вони також виконані у версії TRV150, що означає "тактична машина постачання".

Характеристики дронів:

  • безпілотник має вісім пропелерів та вісім електродвигунів,
  • джерелом живлення виступають акумулятори. Батареї легко замінюються, що скорочує час підготовки до місії;
  • безпілотник має фіксоване шасі та дубльовану авіоніку.

"Для керування польотом потрібен ноутбук, а пілот з безпечного місця може розставляти точки для доставки. TRV150 здатний приземлитися для вивантаження або скинути вантаж. Пройшов успішні випробування в умовах пустелі, дощу, снігу та поривчастого вітру", – розповідають виробники.

Пропелерні стріли та шасі складаються до компактних розмірів, а весь дрон поміщається в кейс середнього розміру, який може переносити одна людина.

Malloy T400

Важкі T400/TRV400, які також були передані Україні, здатні:

  • доставляти їжу, воду, медикаменти, одяг, паливо, зброю та боєприпаси;
  • максимальне навантаження збільшено до 180 кілограмів, а швидкість до 126 км/год;
  • дальність польоту з повним навантаженням складає 19 км, без 70 км.

T400 має вісім пропелерів у чотирьох місцях, з'єднаних на стійках під кутом 45 градусів, вісім електродвигунів, а як джерело живлення використовуються акумулятори.

Для підвищення безпеки у нього є резервна авіоніка, приводи та акумуляторна система. Компанія-виробник позиціює T400 як безпілотник для воєнних цілей.

Чим британські дрони небезпечні для ворога

Ці безпілотники можуть постачати озброєння, продукти харчування, боєприпаси вагою до 150 кг на відстань 70 км. Вони також допоможуть українським захисникам перевозити боєприпаси та зброю на лінію фронту.

Росія почала економити на дронах

Раніше ми писали, що ворожа країна розробила новий дешевий дрон "Скальпель". Безпілотник може незабаром замінити відомий БПЛА "Ланцет" від Zala. Як кажуть розробники, "Скальпель" матиме відсік корисного навантаження діаметром 125 мм та довжиною 650 мм. Це дозволить оснастити його різними бойовими частинами загальною вагою до 5 кілограмів.

Раніше ми розповідали, скільки коштують турецькі безпілотники Bayraktar. Також ми писали, скільки коштує захистити Україну від російських ракет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.