Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Для спецпризначенців та передової: яку унікальну техніку отримають ЗСУ

Україна першою у світі отримає бойові машини десанту від німецького оборонного гіганту Rheinmetall

Фото: Rheinmetall. Колаж: Pro Війну

На Caracal військові можуть швидко пересуватися

Фото: Rheinmetall. Колаж: Pro Війну

Уже наприкінці до кінця 2023 року наші Збройні сили можуть отримати першу партію німецьких новітніх десантних машин. Україна стане першою у світі державою, яка матиме їх на озброєнні.

Про це йдеться у повідомленні виробника компанії Rheinmetall.

Відомо, що перші 5 машин будуть доставлені в Україну наприкінці 2023 або на початку 2024 року.

Характеристики Caracal

Виробником є німецький оборонний гігант Rheinmetall, який поставляє Caracal на озброєння Бундесверу лише з 2023 року. Німецька армія хоче закупити загалом близько 2 тис. таких машин, а збройні сили Нідерландів — ще понад 1 тис.

На сайті виробника вказано, що тактична авіадесантна машина створена на базі цивільного позашляховика Mercedes-Benz G-Сlass.

Автівка може транспортувати дві таких одиниці як у внутрішніх вантажних відсіках, так і на зовнішніх підвісах гелікоптерів CH-47F Chinook та CH-53K King Stallion. Крім того, є можливість встановити додаткові елементи захисту від ударів балістики.

Основні технічні характеристики десантних машин Caracal:

  • довжина: 4,35/4,7 м
  • ширина: 1,81 м
  • висота: 1,85 м
  • маса: 2,9 т
  • максимальний вантаж: 2 т
  • екіпаж: до 6 осіб
  • швидкість: до 130 км/год
  • двигун: 249 к.с.
  • колісна формула 4x4

Завдяки модульній конструкції, на автівці можна встановити та поєднувати різноманітне озброєння, починаючи від кулеметів, завершуючи протитанковими ракетними комплексами.

На Caracal військові можуть швидко пересуватися, адже автівка здатна розвивати швидкість до 130 км/год.

Перевага Caracal — система ROSY (Rapid Obscuring System) з дев’ятьма багатоспектральними димовими гранатами, яка захищає від ракет із лазерним наведенням. Rheinmetall гарантує сервісну підтримку своїм машинам протягом 20 років.

Зброя надходитиме швидше

Як ми розповідали, згідно з рішенням Міноборони, постачання нових зразків озброєння українським військовослужбовцям на фронт триватиме до 20 днів. У відомстві запевнили, що скоротили терміни постачання нової зброї для ЗСУ, стануть меншими й строки проведення випробувань озброєння.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про те, яка з країн вирішила припинити обговорення допомоги для України. Також ми писали, скільки грошей міста витрачають на ЗСУ та благоустрій.

    google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

    Стрічка новин

    Дивитися всі

    Ексклюзив редакції

    Дивитися всі
    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.