Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україні передадуть британські розвідувальні машини Scimitar – на що здатні та скільки коштують

На фоні повномасштабної війни з агресором Британія вирішила передати Україні 23 броньованих розвідувальних машини CVR(T) модифікації Scimitar MK2

Фото: Генштаб ЗСУ, Міноборони, Вікіпедія. Колаж: Pro Гроші

Україна отримає від Британії 23 бронемашини Scimitar

Фото: Генштаб ЗСУ, Міноборони, Вікіпедія. Колаж: Pro Гроші

Британія передасть Україні броньовані розвідувальні машини CVR(T) модифікації Scimitar MK2. Це відбудеться після підготовки фахівцями компанії Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

Про це повідомила компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

У компанії розповіли, що представники RBSL вже вирушили до Німеччини, аби допомоги військовослужбовцям британської армії у підготовці розвідувальних машин класу CVR(T) MK2 до відправки в Україну.

Фахівці надали підтримку у діагностуванні несправностей, технічні консультації та рекомендації щодо ремонту. Також дали поради щодо безпеки транспортних засобів, провели дорожні випробування та взяли участь у ремонті.

Загалом упродовж 32 днів вдалося підготувати 23 машини.

Модифікації CVR(T) включають:

  • легкі танки Scorpion та Scimitar;
  • бронетранспортер Spartan;
  • самохідну протитанкову ракетну установку Striker;
  • командно-штабну машину Sultan.

Бронемашини Scimitar: що про них відомо

Scimitar Mk 2 — модернізована версія броньованої розвідувальної машини Scimitar, перебуває на озброєнні британської армії.

Перші модернізовані машини були отримані армією Британії для розгортання в Афганістані у вересні 2011 року. Броня машини була посилена додатковими модулями Plasan, а також решіткою для протидії ручним гранатометам.

Окрім того, корпус і башта техніки оснащені посиленим протимінно-вибуховим захистом і засобами електронної протидії для захисту від саморобних вибухових пристроїв.

Середня вартість британської броньованої розвідувальної машини CVR(T) модифікації Scimitar MK2 — 20 млн доларів.

ПЗРК Piorun від Польщі

Як розповідав раніше сайт Pro Гроші, сусідня країна обіцяла надати ЗСУ 100 переносних зенітно-ракетних комплексів Piorun. Про це президент Володимир Зеленський домовився під час офіційного візиту в Польщу. Перевага ППО в тому, що воно може збивати цілі на низьких висотах, зокрема безпілотники, літаки та гелікоптери. Відомо, що загальна ціна за 100 ПЗРК (без ракет) – 53,2 млн доларів.

Характеристики вражаючі: снаряди здатні підлітати до цілі на висоті від 10 до 4 000 м, їхня дальність польоту – від 500 до 6 500 м зі швидкістю до 660 м/с. Плюс ракети не летять по прямій заданій траєкторії, а зважають на тепло двигуна ворожої цілі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що танки Merkava можуть опинитися в Україні та розповідав, скільки коштують і на що здатні. Також ми повідомляли, що можуть високоточні ракети Hydra 70 та яка їх ціна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.