Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зеленський вигадав, де використати конфісковані активи РФ – куди спрямують кошти

Президент оголосив про створення спеціального фонду, якого наповнять грошима з російських активів

Фото: Офіс президента, Pexels, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зеленський оголосив про створення спецфонду

Фото: Офіс президента, Pexels, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Президент Володимир Зеленський анонсував створення в Україні спеціального оборонного фонду. Фінансувати його будуть з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих активів РФ.

Про це президент заявив під час Форуму оборонних індустрій.

Зеленський пояснив, що цей спецфонд забезпечить додаткові ресурси для розвитку воєнних виробництв. Також кошти з цього фонду спрямують на підтримку відповідної співпраці для створення нових воєнних об'єктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про наших воїнів.

"Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватні інвестиції", – зауважив президент.

Що відомо про Форум оборонних індустрій

Захід проводять у Києві, а участь у ньому беруть як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї. Мета цього форуму – зафіксувати досягнення українського оборонно-промислового комплексу та розглянути те, що може додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні.

У Форумі мають взяти участь близько 165 оборонних компаній з 26 країн. Крім того, генсек НАТО Єнс Столтенберг також прибув до столиці для участі у заході. Серед учасників – міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, який приїхав до української столиці разом із делегацією представників компаній, які спеціалізуються на виробництві військової техніки.

Потреби армії профінансують ще в один спосіб

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нещодавно повідомив, що залишки з місцевих бюджетів громад підуть на виготовлення військового озброєння в Україні.

Очільник уряду наголосив, що до розподілу бюджетних коштів потрібно ставитися вкрай відповідально. Він зазначив, що зараз Україна має налаштовуватись на внутрішнє виробництво снарядів, оскільки радянські боєприпаси у світі закінчились (вони є в хіба що в Росії, а якась частина залишилась в Північній Кореї).

До того ж прем'єр-міністр переконаний, що суспільство підтримає проєкт виробництва зброї та дронів. А профінансувати це можна лише за рахунок державних коштів.

Раніше ми писали про те, скільки влада Києва виділяє на оборону. Також ми розповідали, скільки Україна витратила на оборону в 2023-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.