Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Цивільні професії: на які посади потребують фахівців в ЗСУ

Станом на зараз на фронті помітно відчувається брак живої сили з боку української армії

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

ЗСУ потребують фахівців цивільних професій

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Наразі військовозобов’язані чоловіки можуть обрати, чим вони займатимуться на фронті. Однак, є певні спеціальності, яких не вистачає нашим Збройним силам.

Про це повідомив начальник пресслужби штурмової бригади "Сталевий кордон", підполковник Іван Шевцов в етері телеканалу "Еспрессо".

З його слів, командувачі зацікавлені, щоб до них долучалося якомога більше людей. Наразі очікуються масштабні поставки нової техніки, проте не всі вміють нею керувати. Тому в ЗСУ потребують різного роду фахівців цивільних професій, зокрема:

  • геймери;
  • програмісти;
  • водії, які мають категорію Б, С, Е;
  • снайпери,
  • сапери.

Крім того, Шевцов додав, якщо чоловік хоче бути корисним ЗСУ, однак не має потрібних вмінь та навичок, то в бригаді його всьому навчать.

"Кожен військовослужбовець, який приходить у нашу бригаду, проходить місячний термін навчання. І тільки після навчання стає на свою посаду", – наголосив військовий.

Міноборони планує запровадити рекрутинг для окремих видів військ

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України розглядає можливість впровадження системи рекрутингу для кожного виду військ окремо. Замість загального набору до ЗСУ, планується організувати вакансії для кожної військової сфери. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія.

Ця ідея взята з практики армії США, де різні військові формування конкурують за мобілізаційний ресурс, підкреслюючи свою специфіку та ідеологію.

Як приклад успішного рекрутингу, політик вказав на Третю штурмову бригаду, яка має власний центр рекрутингу. Цей центр використовує сучасні методи та інструменти, такі як розміщення вакансій на Work.ua, що дозволяє ефективно залучати нових бійців. Проте, навіть у цій бригаді, за словами Арахамії, виникають труднощі з мобілізацією.

Нові правила рекрутингу у ЗСУ

Також ми зазначали, що безробітні українці тепер можуть вступати до Збройних сил, оскільки вакансії від військових частин будуть публікуватися у державних центрах зайнятості. Цю ініціативу впроваджує Міністерство оборони України для вдосконалення системи рекрутингу.

Вакансії, які раніше розміщувалися на платформі robota.ua, тепер будуть доступні на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості. Зазначено, що ця співпраця робить рекрутинг більш ефективним, а безробітним будуть пропонувати небойові спеціальності, спрямовані на забезпечення ефективного функціонування в тилу.

Проєкт також передбачає відбір та професійне навчання кандидатів за замовленням Сил оборони.

Нагадаємо, раніше ми писали, що народні депутати готують доволі важливі зміни, що стосуються мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків в армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.