Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Демобілізація строковиків в Україні: Залужний розповів, які зміни відбудуться у 2024-му році

Наразі в Україні доволі багато строковиків проходять військову службу, проте, вже невдовзі вони можуть звільнитися

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Валерій Залужний/Facebook. Колаж: Pro Війну

Залужний розповів про долю строковиків

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Валерій Залужний/Facebook. Колаж: Pro Війну

Тисячі українських військових строкової служби вже доволі тривалий час виконують свої обов'язки. Проте, незабаром можуть відбутися важливі зміни, в зв'язку з якими такі особи зможуть отримати право на демобілізацію.

Про це під час брифінгу розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Демобілізація строковиків

Залужний розповів, що ще влітку цього року командування було фактично неготовим звільнити строковиків від проходження військової служби. Однак, вже наприкінці року Генеральний штаб надіслав Міністерству оборони України пропозицію щодо звільнення строковиків.

"Нині строковики непотрібні. Наша чітка позиція – їх звільняти, щоб вони йшли відпочивати", – зазначив генерал.

Що стосується подальшої долі строковиків, яких демобілізують, то тут Залужний зазначив, що він підтримує позицію, яка міститься в новому проєкті закону. Зокрема, таких осіб після демобілізації зі строкової служби можуть звільняти до запасу Збройних сил України.

Демобілізація 2024

Раніше ми писали про те, що в опублікованому проєкті закону йдеться про те, що народні депутати України планують надати можливість для демобілізації двох категоріям військовослужбовців. Зокрема, це стосується:

  • осіб, які мають іноземні громадянства та приходять військову службу в складі Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби тощо;
  • особи, які були звільнені з російського полону та не захотіли проходити військову службу в складі ЗСУ чи інших військових формувань.

При цьому, варто зазначити, що наразі народні депутати України лише розглядають можливість прийняття такого законопроєкту, тому, остаточне рішення може суттєво відрізнятися. Крім того, слід додати, що в цьому законопроєкті також містяться пункти і про надання відстрочки для деяких категорій українців.

Нагадаємо, раніше, ми писали про те, хто окрім представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки може роздавати повістки під час воєнного стану. Також ми розповідали, чи можливо призвати до лав Збройних сил України 500 тисяч чоловіків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.