Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

До армії призиватимуть всіх? Експерт пояснив, чи можлива повна мобілізація

В Україні можуть посилити мобілізаційні процеси, щоб призвати до війська якомога більше людей

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Посилення призову

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Загальна мобілізація триває від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В рамках цього процесу призивають всіх чоловіків, віком від 18 до 60 років, які мають статус військовозобов'язаних. Однак, наразі в країні потрібно посилювати мобілізацію.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Посилення мобілізації

На думку експерта, в Україні вже найближчим часом можуть посилити призов. Однак, незважаючи на це, до війська не можуть мобілізувати абсолютно всіх чоловіків.

Також, Коваленко додав, що в Україні є доволі велика кількість сепаратистів, які приховують свою прихильність до Росії. Тому, такі особи, звичайно, не можуть бути мобілізовані до армії, адже вони не здатні проходити службу належним чином.

"На жаль, сьогодні у нас є певна кількість чоловіків, які непридатні для виконання функцій військовозобов'язаного, захисника України з однієї причини — вони латентні сепаратисти. Це серйозне питання. Нам потрібні мотивовані, патріотично налаштовані люди. Люди з вулиці можуть виявитися, наприклад, агентами ворожих спецслужб, які будуть направлені на полігон", – розповідає військовий експерт.

Крім того, експерт вважає, що незважаючи на те, що у ворога є більший мобілізаційний ресурс, Україна може покращити систему технічного забезпечення, систему управління ресурсами та інші важливі аспекти, які потрібні на фронті.

Хто зараз потрібен у Збройних силах

Раніше ми писали про те, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зробив важливу заяву стосовно мобілізаційних процесів в Україні. Він зазначив, що наразі ситуація є доволі складною, однак, все не так погано.

"На початку війни була велика хвиля людей, які пліч-о-пліч стали на захист нашої країни. Пройшло вже понад 618 днів після початку цієї війни, і процес іде. Ми жодного дня не зупиняли процес мобілізації наших громадян. У нас є центри комплектації, де працюють військові люди, які безпосередньо підпорядковані військовим. Вони призивають стільки людей для виконання обов'язків, скільки вважають за потрібне. Звичайно, питання складне, але це не значить, що воно настільки катастрофічне, що треба кричати "караул, все пропало", – сказав український політик в ефірі Українського Радіо.

Також слід зазначити, що на думку Данілова, військові самі повинні вирішувати, які особи наразі потрібні українській армії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть мобілізувати багатодітних. Також ми повідомляли, чи можуть призвати осіб, яким не виповнилося 27 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.