Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Генштаб запропонував Зеленському мобілізувати 500 тисяч людей

Натомість, поки що у президента не достантьо причин, щоб підтримати таку ідею

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Генштаб та Головком подали запит на мобілізацію 450-500 тисяч людей

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Задля посилення процесу мобілізації військове керівнитво запропонувало президенту України мобілізувати пів мільйона громадян. Однак, Зеленському потрібно більше причин, щоб підтримати таке рішення.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції.

"Главком і Генштаб звернулися на рівні Ставки щодо мобілізації. Питання чутливе. Вони звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій, щодо дефіциту. І їх погляд був, вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це серйозна цифра і я сказав, що мені треба більше аргументів", – заявив президент.

З його слів, українській армії вистачає людей, чого не можна сказати про зброю та техніку.

Кого можуть мобілізувати

Раніше ми писали, що в Україні триває воєнний стан, тому мобілізація продовжується. У 2024 році будуть мобілізовані такі категорії громадян:

  • чоловіки у віці від 18 до 60 років, які мають досвід військової служби;
  • чоловіки у віці від 27 до 60 років без досвіду військової служби, якщо вони придатні або обмежено придатні до служби за станом здоров'я;
  • чоловіки у віці від 18 до 60 років, які були зняті з військового обліку, але визнані придатними або обмежено придатними до служби після взяття на облік;
  • чоловіки у віці від 18 до 60 років, які були виключені з військового обліку, але добровільно пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК) вищої інстанції та визнані придатними або обмежено придатними до служби;
  • особи з інвалідністю у віці від 18 до 60 років, якщо ВЛК визнає їх придатними або обмежено придатними до служби;
  • військовозобов'язані у віці від 18 до 60 років, які мають відстрочку, але визнані придатними або обмежено придатними до служби.

Жінки можуть вступити до лав Збройних сил України виключно на добровільній основі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів. Також ми писали про те, хто має право на перетин державного кордону під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.