Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: чи стане ефективною система добровільного рекрутингу

За словами полковника в запасі, добровільна рекрутингова компанія не допоможе вирішити проблеми українського війська

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Полковник вважає, що рекрутинг буде не ефективним

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні вже майже два роки триває загальна мобілізація. Влада має намір дещо змінити процес призову до лав ЗСУ, зокрема, хочуть запровадити рекрутинг.

Полковник запасу в інтерв’ю видання ВВС News Україна Віктор Кевлюк проаналізував, чи стане дієвим запровадження добровільного рекрутингу громадян у військо.

Експерт наголосив на тому, що наші громадяни, які хотіли добровільно вступити до лав Збройних сил України, це вже зробили.

"Яка ймовірність того, що айтівець вибере собі професію штурмовика? ЗСУ зараз потрібні піхотинці. Цю війну виграє піхота, а не айтівці", – заявив співрозмовник.

Полковник також звернув увагу на Конституцію України, яка проголошує, що обов’язком кожного громадянина є захист вітчизни від ворогів.

"А обов'язок передбачає примус. Якщо держава не хоче примусово забезпечити захист самої себе, то вона врешті програє війну", – вважає Кевлюк.

Саме тому полковник запасу вважає, що добровільний рекрутинг до лав ЗСУ не допоможе вирішити проблеми українського війська та не покращить ситуацію, яка наразі склалась із мобілізацією.

"Вакансії найбільш затребуваних у ЗСУ професій будуть висіти завжди і туди будуть йти або ніхто, або вкрай мала кількість людей: романтики, дилетанти, заробітчани і ті, хто не розібрався, куди вони йдуть…", – сказав офіцер запасу.

Рекрутингові компанії: яка їхня роль

Раніше ми писали про те, що влада має намір долучати до проведення мобілізації комерційні рекрутингові компанії. Завдяки їхній діяльності, ймовірно, вдасться зробити призов більш цілеспрямованим, а також швидко поповнити лави призовників, зазначив секретар РНБО Олексій Данілов.

Рекрутингові компанії мають переконати призовників у тому, що мобілізованих не просто так відправлятимуть на передову. Згідно з новими правилами, вони виконуватимуть чітко ту роль, яка повністю відповідатиме їхнім навичкам та здібностям.

Також влада має намір співпрацювати із двома кадровими компаніями, які є найбільшими в України. За їхньою допомогою шукатимуть людей, які прагнуть допомогати військовим під час повномасштабного вторгнення Росії, але не мають бажання їхати на передову.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів. Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто має право на перетин державного кордону під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.