Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні – для чого потрібні комерційні рекрутингові компанії

За словами Олексія Данілова, проводити мобілізацію в Україні допомагатимуть комерційні рекрутингові компанії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Данілов пояснив, що хочуть змінити в проведенні мобілізації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Влада має намір вже незабаром змінити порядок проведення загальної мобілізації. Планують скористатися допомогою комерційних рекрутингових компаній.

Про такі плани розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю виданню The Guardian.

Чиновник каже, що про важливі зміни для військовозобов’язаних мають намір оголосити вже до кінця поточного тижня.

Для чого потрібні рекрутингові компанії

Влада планує, що проводити мобілізацію допоможуть комерційні рекрутингові компанії. Завдяки їхній діяльності, каже Данілов, ймовірно, вдасться зробити призов більш цілеспрямованим, а також швидко поповнити лави призовників.

Також рекрутингові компанії мають переконати призовників у тому, що мобілізованих не просто так відправлятимуть на передову. Згідно з новими правилами, вони виконуватимуть чітко ту роль, яка повністю відповідатиме їхнім навичкам та здібностям.

Данілов навів приклад – "є люди, які бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності... Тепер у нас є новий міністр з новим підходом".

Секретар РНБО зазначив, що влада також хоче співпрацювати із двома кадровими компаніями, які є найбільшими в України. За їхньою допомогою шукатимуть людей, які прагнуть допомогати військовим під час повномасштабного вторгнення Росії, але не мають бажання їхати на передову.

Таким чином процес проведення мобілізації стане більш гнучким. Будуть оголошені спеціальності, які зараз дуже потрібні. Тому люди погоджуватимуться виключно на конкретну посаду. Наприклад, зварювальники, слюсарі тощо.

Які проблеми виникли

Також Олексій Данілов зізнався, що після майже двох років повномасштабної війни виникли певні проблеми з проведенням мобілізації. Але вони дуже перебільшені ворожою пропагандою.

"Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією... У житті завжди є проблеми, давайте не будемо їх переоцінювати", – сказав він.

Що зміниться, якщо призвати молодь

Як ми писали, зараз призивають чоловіків у віці від 18 до 60 років. В нашій країні розмірковують над зменшенням призовного віку, аби мати змогу відправляти на фронт більше молоді.

Начальник Житомирського ТЦК та СП, полковник Сергій Канюк каже, якщо схвалять рішення про зниження призовного віку громадян з 27 до 25 років, то це дуже позитивно вплине на армію.

Адже в армію прийдуть молоді люди, з кращим фізичним станом, які можуть бути залучені до комплектування ЗСУ, зокрема:

  • десантно-штурмових військ;
  • морської піхоти;
  • Сил спеціальних операцій.

Проте, нині у війську служить доволі багато осіб, віком до 27 років. Серед них є чимало добровольців.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про те, кого не потрібно призивати до війська. Також ми повідомляли, як можуть покарати ухилянтів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.