Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: в ЗСУ запропонували новий спосіб відстеження ухилянтів

В Україні існують певні проблеми з мобілізаційними процесами, однак, на думку деяких військових, їх можна вирішити

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Дані про чоловіків можуть брати з реєстру виборців

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до лав Збройних сил та інших військових формувань призивають військовозобов'язаних чоловіків. Однак, у ТЦК та СП є дані не про всіх осіб, тому в ЗСУ вигадали нове рішення.

Про це розповів голова Ради резервістів Іван Тимочко в ефірі національного телемарафону.

Нове рішення щодо ухилянтів

На думку Івана Тимочка, наразі в Україні є доволі багато осіб, що зловживають бронюванням від мобілізації, адже таким чином їх не можуть призвати до війська. Це стосується не лише осіб, які отримують бронь в зв'язку з роботою, а й тих, хто навчається у вишах.

Тому, за словами очільника Ради резервістів, для того, щоб уникнути таких проблем в Україні необхідно повністю заповнити єдиний реєстр військовозобов'язаних осіб.

Однак, для вирішення мобілізаційних питань Тимочко також пропонує використати ще один реєстр. Мова йде саме про реєстр виборців в Україні. Там, за словами військового є величезна кількість даних про придатних до служби чоловіків. До того ж, самі дані в цьому реєстрі є актуальними.

"Я розумію, що хтось почне кричати, що це обмежить людей до виборів. Ні, зараз нам потрібно думати не про вибори, а про захист України та перемогу. А про інші нюанси – де і кому дискомфортно – можна буде говорити потім", – додав голова Ради резервістів.

Також слід додати, що наразі в Україні є досить багато чоловіків, які ухиляються від мобілізації.

Як вирішити проблему нестачі людей

Раніше ми писали про те, що колишній речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов розповів, що можна зробити в країні для того, щоб вирішити проблему нестачі людей у війську.

На його думку, найкращим варіантом вирішення цих проблем може стати відправлення на фронт військовослужбовців, які наразі проходять військову службу в тилу.

"Варіанти розв'язання цієї проблеми є суто організаційними рішеннями. Річ у тім, що кількісний склад українських Сил оборони дорівнює 1 млн 300 тис. осіб. Чи всі вони залучені безпосередньо в рамках відбиття ворожої агресії? Відповідь — ні, це очевидно", – сказав військовий експерт.

Також він згадав про те, що росіяни залучили на війну проти України близько півмільйона осіб. Однак, наші війська мають чисельність 1,3 мільйона, хоча значна частина цих військовослужбовців перебувають в тилу та відповідно, не беруть участь у веденні бойових дій.

Тому, Селезньов вважає, що вищому військово-політичному керівництву варто розглянути варіант, при якому військові з тилу будуть відправлені на виконання завдань у зоні проведення бойових дій. До того ж, на думку експерта, таке рішення було б цілком справедливим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого молоді особи потрібні на фронті. Також ми писали, що військкомати збирають списки 17-річних учнів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.