Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: які документи потрібні для проходження ВЛК

В МОЗ розповіли, які документи має мати військовослужбовець для проходження ВЛК, та як стати в електронну чергу для проходження комісії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває мобілізація

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні продовжується мобілізація, проте багато українців досі не знають, які саме документи їм потрібні для проходження військової лікарської комісії. Саме тому Міністерство охорони здоров`я підготувало список всіх необхідних паперів.

Таку інформацію розмістили на сайті відомства.

До переліку необхідних документів та довідок для проходження ВЛК та подальшої мобілізації увійшли:

  • направлення на медичний огляд ВЛК;
  • медична книжка;
  • посвідчення особи (військовий квиток або посвідчення офіцера);
  • медична характеристика (необов’язковий документ у воєнний час);
  • службова характеристика (необов’язковий документ у воєнний час);
  • оригінал довідки про обставини травми від в/ч;
  • засвідчену копію акту про нещасний випадок (акт про нещасний випадок не видається у разі отримання поранення під час участі у бойових діях, а тільки якщо травма отримана під час проходження служби, наприклад, перелом руки);
  • посвідчення УБД (за наявністю);
  • витяги з особових справ, та інші довідкові матеріали для військовослужбовців — учасників бойових дій (витяги можуть бути у вигляді ксерокопій, однак завірені відповідними посадовими особами та печаткою в/ч).

У міністерстві також повідомили, що наразі проводиться комплекс заходів щодо спрощення процедури проходження ВЛК для українців. Таким чином, з квітня 2023 року більш як на 50% збільшено кількість ВЛК, а також запроваджено електронну чергу для проходження комісії.

Як онлайн записатись на ВЛК

Віддалено записати в електронну чергу на проходження ВЛК може начальник медичної служби військової частини, або це можна зробити безпосередньо в закладі охорони здоров'я. Для того, щоб віддалено направити військовослужбовця на ВЛК, начальник медичної служби військової частини робить відповідний запит через систему "єЧерга" та вносить дані військового. Секретар ВЛК закладу охорони здоров’я обробляє цей запит, та в залежності від травм, поранень або захворювань складає список необхідних для майбутнього пацієнта лікарів.

Якщо військова частина не перейшла на віддалений запис, військовослужбовцю потрібно звернутись в реєстратуру медичного закладу. Там відповідальна особа медзакладу запише військовослужбовця до необхідних йому спеціалістів через електронну чергу.

Раніше ми розповіли, коли потрібно проходити медичну комісію, та чи може ВЛК змінити рішення щодо обмежено придатного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.