Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не сховається ніхто: в одній з областей України посилили мобілізацію

В Україні було посилено мобілізацію, однак поки що це торкнулося лише однієї області на Півдні країни

Фото: УНІАН, Одеський ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

На Херсонщині посилюють мобілізацію

Фото: УНІАН, Одеський ТЦК та СП/Facebook. Колаж: Pro Війну

Під час мобілізаційних процесів велика кількість чоловіків намагаються уникнути призову до війська. У зв'язку з цим в Херсонській області вирішили посилити мобілізацію.

Про це повідомила місцева влада.

Посилення мобілізації на Херсонщині

Зі слів очільника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, на території області відбудеться активне посилення мобілізаційних процесів. Зокрема, серйозну увагу будуть звертати на осіб, що ухиляються від мобілізації.

Такі рішення, за словами Прокудіна, були прийняті на останньому засіданні Ради оборони Херсонської області.

Відомо, що Національна поліція отримала наказ щодо активного пошуку осіб, що тікають від виконання своїх військових обов'язків. Окрім цього варто зазначити, що серйозну перевірку будуть здійснювати на блокпостах, адже таким чином вдасться перевірити, чи не проігнорувала особа повістку, яка була видана ТЦК та СП.

Також слід додати, що загалом до війська будуть тепер мобілізувати більше жителів Херсонської області, аніж це було раніше. Крім того, ще одне важливе рішення було прийнято на засіданні Ради оборони. Там заявили про те, що відтепер заборонено публікувати фото та відео з місця прильотів, адже таким чином ворог зможе точно дізнатися про враження цілей.

Мобілізація 18-річних

Раніше ми писали про те, що боєць 3-ї штурмової бригади "Ролло"зробив важливу заяву що стосується мобілізаційних процесів в Україні. Так, з його слів стало відомо, що до війська наразі досить часто призивають чоловіків, віком 50 або більше років. На його думку, вони вже схожі на старих та мають чимало хронічних захворювань. Тобто, такі особи вже не можуть належним чином виконувати свої обов'язки.

Тому, боєць 3-ї штурмової бригади пропонує призивати до армії якомога більше молодих осіб, мова йде навіть про 18-річних хлопців.

"Треба мобілізовувати 18-20 річних – в чому проблема? Студенти? І що, студенти не мають воювати? Мають. Не підходять? Підходять. Не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий, не народжений для війни. Питання в підході до підготовки", – сказав Петро Горбатенко.

Слід зазначити, що наразі такі особи можуть бути мобілізовані до армії у тому випадку, якщо вони проходили військову службу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що військовий експерт розповів, кого не слід мобілізувати до війська. Також ми розповідали, яке покарання можуть отримати особи, які ухиляються від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.