Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Поліцейських, які влаштували бунт у Дніпрі, направили в штурмову бригаду – деталі

Декілька днів тому у Дніпрі виник конфлікт через те, що працівники Нацполіції не захотіли, щоб їх переводили у штурмову бригаду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація поліцейських

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Співробітники Національної поліції України, які не захотіли, щоб їх переводили до штурмової бригади все рівно відправляються у "Лють". При цьому, у випадку звільнення їм ще й видадуть повістки.

Про це повідомили у Нацполіції.

Конфлікт з поліцейськими

4 лютого в Мережі почав поширюватися відеозапис на якому видно, що працівники полку особливого призначення Державного управління Нацполіції протестують проти переведення до штурмової бригади "Лють".

На кадрах видно, що поліцейські невдоволені таким рішенням, а деякі з них навіть говорили про те, що "окопи – це не блокпости".

Також під час цього один з поліцейських сказав: "А скільки на Майдані пацанів загинули. Ти не скажеш їм, що вони – не були герої". Водночас, на зауваження начальника, про те, що на Майдані загинуло понад 100 мирних людей, коп сказав що "зі сторони поліції втрати були не менші".

Однак, незважаючи на такий протест, цей полк буде розформовано. Водночас, всіх поліцейських відправляють до штурмової бригади "Лють", а у випадку, якщо вони вирішать звільнитися, їм будуть видавати повістки.

Мобілізація поліцейських

Раніше ми писали про те, що юрист Євген Довбак розповів про те, чи можуть мобілізувати правоохоронців до лав Збройних сил України. Так, за його словами, згідно з чинним законодавством, наразі таких чоловіків не можуть забрати до війська. Все через те, що вони мають право на відстрочку у 2024-му році.

Окрім поліцейських призову також не підлягають:

  • чоловіки та жінки, що мають інвалідність будь-якої групи, яка підтверджується відповідною довідкою (а також, рішенням ВЛК);
  • чоловіки та жінки, на утримання яких перебуває неповнолітня дитину, яку вони виховують самостійно;
  • чоловіки та жінки, на утриманні яких перебуває щонайменше троє неповнолітніх дітей;
  • чоловіки та жінки, яких було заброньовано установами, органами державної влади, організаціями, підприємствами чи компаніями відповідно до законодавства України.

Однак, після змін в законодавстві деякі категорії можуть втратити право на відстрочку від мобілізації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерт розповів про необхідність провести справедливу мобілізацію. Також ми повідомляли, які обмеження стосовно ухилянтів можуть ввести в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.