Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація поліцейських: чи можуть призвати правоохоронців у 2024 році

Наразі в Україні існує велика кількість чоловіків, які не можуть бути призвані на військову службу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація поліцейських

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до лав ЗСУ та інших військових формувань призивають військовозобов'язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років. Однак, деякі з них мають право на отримання відстрочки.

Про те, чи можуть мобілізувати правоохоронців до війська розповів юрист Євген Довбак.

Мобілізація поліцейських

Довбак зазначає, що представники правоохоронних органів є тими особами, яким надається право на відстрочку від мобілізації через роботу. Тому, їх до армії призвати не можуть, однак, поліцейські можуть піти на фронт за власним бажанням.

Окрім поліцейських також до війська не можуть мобілізувати таких осіб:

  • чоловіки, а також жінки, які самостійно виховують неповнолітню дитину;
  • чоловіки та жінки на утриманні яких перебуває троє неповнолітніх дітей;
  • чоловіки та жінки, які були заброньовані органами державної влади, установами та організаціями згідно з чинним законодавством;
  • чоловіки та жінки, які мають інвалідність будь-якої групи, яка підтверджується відповідною довідкою та рішенням військово-лікарської комісії.

Варто додати, що у випадку прийняття нового законопроєкту, який наразі перебуває на розгляді деякі українці можуть втратити правл на відстрочку.

Справедлива мобілізації

Раніше ми писали про те, що експерт, доктор економічних наук Андрій Длігач в ефірі телеканалу "1+1" розповів про те, які зміни потрібно зробити для проведення справедливої мобілізації.

Длігач вважає, що велика кількість українців бажають, щоб до війська мобілізували чиновників, а також інших держслужбовців, проте, за словами фахівця, такого ресурсу все рівно буде недостатньо.

"Виявляється, що найбільш раціональним і справедливим рішенням вважають (і це, я б не сказав, що каже про нашу дорослість), що мають бути мобілізовані перш за все чиновники, держслужбовці. Хотів би нагадати, що їх не так багато – 235 тисяч всього в нас чиновників... точно недостатній ресурс", – заявив експерт.

Також він додав, що ще одним варіантом покращення мобілізації в Україні є рекрутинг. Однак, зараз він провалюється (на думку експерта, причиною цього може бути відсутність належного фінансування).

До того ж, за словами Длігача, в Україні потрібно покращувати ефективність військовослужбовців, які наразі перебувають на службі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обмеження щодо ухилянтів можуть бути введені в Україні. Також ми розповідали про штрафи за ухилення від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.