Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Правила мобілізації в Україні планують зробити жорсткішими – кого торкнеться

В Україні вже невдовзі можуть відбутися серйозні зміни щодо мобілізаційних процесів

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зміни щодо мобілізації

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Від самого початку повномасштабного вторгнення армії окупантів в Україні триває загальна мобілізація. При цьому, деякі громадяни мають право на відстрочку від призову, адже в них є певні причини для цього. Однак, вже невдовзі парламент може прийняти важливі зміни щодо мобілізації.

Про це повідомила народна депутатка Мар'яна Безугла.

Зміни щодо мобілізації

Варто зазначити, що в рамках законопроєкту, що стосується змін щодо мобілізаційних процесів депутати планують внести доволі багато змін. Однак, тут слід виокремити такі пункти:

  • перелік осіб, яких приймають на військовий облік буде розширено;
  • відбудеться скасування заборони на надання даних про реєстрацію місця проживання військовозобов'язаних осіб;
  • деякі особи, що здійснили кримінальне правопорушення також повинні ставати на військовий облік;
  • громадяни, які отримують другу чи третю вищу освіту більше не зможуть мати відстрочку від мобілізації
  • кількість осіб, які мають відстрочку від мобілізації через те, що вони доглядають за особою з І або ІІ групою інвалідності буде зменшено.

Слід зазначити, що наразі в Україні тисячі чоловіків мають відстрочку від призову.

Посилення мобілізації

Раніше ми писали про те, що за словами очільника Херсонської області Олександра Прокудіна на території області буде посилено мобілізаційні процеси.

Зокрема, це першочергово стосується тих осіб, які незаконним способом ухиляються від мобілізації, адже Національна поліція отримала наказ щодо активного пошуку ухилянтів на території Херсонщини. Також відомо, що доволі серйозну перевірку планують здійснювати на блокпостах. Там ретельно будуть переглядати дані військовозобов'язаних осіб на предмет того, чи не проігнорували вони повістку від військкомату.

Крім цього, на Раді оборони Херсонщини було прийнято ще два важливі рішення. Зокрема, тепер до лав Збройних сил будуть призивати більше жителів області. Також слід додати, що мешканцям регіону заборонено фотографувати чи знімати на відео місце прильоту ворожих снарядів. Все через те, що таким чином ворог може дізнатися детальніше про те, чи вдалося їм завдати прицільних ударів по об'єктах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що військовослужбовець 3-ї штурмової бригади розповів, чи потрібно призивати до війська 18-річних осіб. Також ми розповідали, що військовий експерт поділився інформацією стосовно того, яких осіб в жодному разі не треба мобілізувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.