Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ТЦК розносить повістки українцям разом з поліцією: в чому причина

Під час загальної мобілізації працівники ТЦК та СП роздають повістки військовозобов'язаним чоловікам

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

ТЦК роздає повістки разом з Нацполіцією

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

В рамках загальної мобілізації чоловіки, віком від 18 до 60 років підлягають мобілізації в Україні. При цьому, іноді повістки роздають працівники ТЦК та СП разом з поліцією.

Про це повідомили в Українському радіо "Полтава", посилаючись на слова представника Полтавського ТЦК та СП Романа Істоміна.

Роздача повісток

Істомін розповідає, що процедура, коли представники ТЦК та СП розносять повістки, разом з Національною поліцією є абсолютно нормальною процедурою.

Також він додав, що вручення повісток за місцем проживання є фактично основним способом оповіщення військовозобов'язаних осіб, адже військкомат має дані про таких чоловіків.

"Як було раніше? Якщо людина порушує правила військового обліку, не з’являється за повісткою, її дані передаються в поліцію і далі ідуть розшукові заходи. Тепер розшукових заходів можна уникнути, тому що ось він є і його не потрібно шукати", – сказав Роман Істомін.

Додамо, що окрім ТЦК та СП розносити повістки можуть:

  • представники сільских/міських рад;
  • працівники СБУ;
  • інші уповноважені особи.

Також слід зазначити, що представник територіального центру комплектування розповів, що у випадку, якщо особа порушить правила військового обліку в Україні, то в такому випадку її можуть затримати працівники Нацполіції.

Покарання для ухилянтів

Раніше ми писали про те, що народна депутатка України Мар'яна Безугла розповіла про новий варіант покарання для ухилянтів. Голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки зазначає, що особи, які покинули територію нашої держави під час повномасштабної війни повинні повернутися у вказаний термін до України. У протилежному випадку, вони отримають покарання.

"Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства/арештувати активи/інші обмеження? Цікава думка", – сказала Мар'яна Безугла.

Також вона неодноразово робила і інші заяви, які стосуються посилення мобілізації в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про рівність у службі для чоловіків та жінок. Також ми повідомляли, яких чоловіків можуть мобілізувати в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.