Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна чи відмова від громадянства: як відреагували українці на чергову ідею Безуглої

Напередодні Мар’яна Безугла опублікувала можливі зміни у законі "Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку", серед яких була і посилена мобілізація жінок

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Війну

Як відреагували українці на чергову ідею Безуглої

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook/Мар'яна Безугла. Колаж: Pro Війну

Народна обраниця Мар’яна Безугла продовжує шокувати користувачі Мережі. Цього разу вона опублікувала опитування для жінок.

Допис можна побачити на сторінці політикині у Facebook.

ЇЇ звернення-експеримент було спрямоване на українок.

"Щоб мене не мобілізували на тилові посади та на оборонні підприємства (бойові посади тільки за бажанням будуть у любому випадку) чи готова я відмовитись від громадянства?" – написала Безугла.

Варто зауважити, що результат "Так" зібрав 38% голосів, натомість не готовими відмовитись від громадянства у разі мобілізації виявились 62% жінок.

Таке опитування викликало шквал негативу в Мережі. Підписники Безуглої попросили її "заспокоїтися", "перестати писати діч у Фейсбуці" та закликали мобілізуватися першою.

Мобілізація жінок в Україні

Раніше ми писали, що Верховна Рада України готує зміни до закону про мобілізацію, які передбачають розширення переліку професій жінок, які можуть бути мобілізовані, а також запровадження обов'язкового військового обліку для жінок з певних професій.

Зі слів нардепки Мар’яни Безуглої, в новому законопроєкті передбачені такі зміни:

  • жінки, які придатні за станом здоров'я та віком до проходження військової служби, будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних;
  • під час воєнного стану жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути мобілізовані на військову службу до підрозділів забезпечення;
  • у добровільному порядку жінки можуть бути прийняті на службу до бойових підрозділів.

Безугла також зазначила, що розширення переліку професій жінок, які можуть бути мобілізовані, не обмежується Збройними Силами України. Це можуть бути й оборонні підприємства, наприклад.

У мирний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві тільки в добровільному порядку (за контрактом).

Зазначимо, що законопроєкт ще не прийнятий Верховною Радою.

Мар'яна Безугла оприлюднила декларацію

Також ми зазначали, що народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла оприлюднила інформацію про свої статки за 2022 рік. Декларація депутатки містить відомості про її доходи, витрати та майно.

Згідно з декларацією, Безугла отримала за минулий рік 483,7 тисяч гривень доходів. Єдиним джерелом її доходів була зарплата у Верховній Раді.

На рахунках у банках Безугла має 147,5 тисяч гривень та 10 тисяч доларів США. Також депутатка володіє квартирою у Києві площею 75,1 квадратних метрів, вартість якої становить 164 тисячі гривень.

Декларація Безуглої викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. Деякі українці висловили обурення, оскільки вважають, що депутатка має занадто скромні статки для члена парламенту. Інші ж зауважили, що Безугла не порушила жодного закону, оскільки її доходи повністю відповідають її посаді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яких осіб можуть мобілізувати до Збройних сил України у 2024-му році. Також ми повідомляли, що таке публічна повістка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.