Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна у найтяжчій кризі з 2022 року: до чого готуватися українцям

Війна в Україні триває майже два роки, однак Росія не збирається зупинятися, тож українцям варто звернути увагу на декілька важливих нюансів

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Війна в Україні в тяжкій кризі

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Станом на зараз війна в Україні перебуває у вкрай складній кризі з весни 2022 року. Це обумовлено двома ключовими факторами.

Про це повідомив військовий аналітик, ветеран АТО та колишній заступник командира взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий, пише "Уніан".

З його слів, всім слід звикнути до усвідомлення того, що 2024 рік може бути ще важчим і, можливо, навіть небезпечнішим, ніж 2022-й. Його переконання базується на тому, що ступінь загрози залишається на високому рівні, подібному до того, що було у 2022 році. Він підкреслив, що хоча поточна військова криза є найтяжчою з того часу, українці та їхній військовий потенціал суттєво змінилися.

Дикий наголосив на тому, що українські військові змусили ворога поважати себе, і тепер окупанти ведуть війну з Україною як з серйозним супротивником. Росія, зокрема, провела найбільшу мобілізацію з 1945 року.

Ветеран вказав на два ключових фактори, які призвели до поточної кризи. По-перше, світ не очікував на вплив фактору Трампа, а саме, несподіваного припинення постачань важливих матеріалів зі Сполучених Штатів. По-друге, відзначився низький рівень мобілізації в Україні, яка не відповідала розмірам загрози. Ветеран підкреслив, що ці дві проблеми, об'єднані, створили найтяжчу кризу після 2022 року, яка виникла через проблеми зі снарядами та кадровим дефіцитом.

Генерал пояснив, як прискорити перемогу над Росією

Раніше ми писали, що зі слів генерала армії України та колишнього голови Служби зовнішньої розвідки України Миколи Маломужа, українським військовим вдасться визволити всі тимчасово окуповані Росією території, якщо Збройні сили отримають належну кількість сучасної зброї від країн НАТО.

Генерал підкреслив, що єдиним способом уникнення тривалої війни є негайна поставка Україні великої кількості високотехнологічного озброєння від наших союзників з країн НАТО.

"Нам слід не передавати застаріле обладнання та зброю, а поставляти нові зразки озброєння. Сьогодні надзвичайно важливо розуміти, що наші партнери повинні надавати Україні сучасне озброєння в необхідній кількості, або існує реальна загроза початку війни НАТО проти Росії", – зазначив він.

Маломуж зауважив, що разом із постачанням сучасного озброєння від заходу, важливо оперативно розширювати український військово-промисловий комплекс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НАТО оцінили ситуацію на російсько-українському фронті. Також ми повідомляли, що в НАТО розповіли про загрозу з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.